2021

Philippe le Hardi Saint-Aubin Blanc "En Vesvau"

 Pragtfuld Chardonnay fra Saint-Aubin - kommunen, der har Puligny-Montrachet som sin geografisk og stilmæssigt tætteste nabo!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 435,00  DKK
 • Køb 12 og spar 435,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 489,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
559,95  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4775.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Vinmarkerne i Saint-Aubin grænser både op til både Chassagne- og Puligny-Montrachet, og det er en dårligt bevaret hemmelighed, at de bedste vine fra denne til tider lidt oversete appellation kan udgøre nogle virkelig gode køb, der stilmæssigt lægger sig utroligt tæt på især Puligny til en noget anderledes pris. I dette tilfælde er vi således på "En Vesvau" - en stejl, sydøstvendt skråning, hvor jordens rige mængder af sten og kalk både medvirker til at give vinen en enorm saftighed, finesse og rigdom, som trods sin lidt enklere bærer flere lighedstræk med dens prominente naboer.

Vinificering

Druerne til denne konkrete vin dyrkes efter bæredygtige metoder, og vinfremstillingen i kælderen holdes enkel og traditionel. Efter knusning i en pneumatisk presse bundfældes mosten i 12 timer og gæres derefter på egetræsfade. Vinen er dernæst lagret på 15 måneder på franske egetræsfade (20% nye), inden den blev tappet på flaske i januar.

Aroma og smag

I glasset fremstår den færdige vin skinnende klar og citrusgul med gyldne reflekser, der afspejler den dejlige og udtryksfulde duft af saftige gule ferskener, abrikoser, forårsblomster samt saft og skal fra citroner. I undergrunden peger vaniljenuancer, gær og nøddetoner mod den lange fadlagring, der er smukt integreret fra start til slut.

Den elegante smag følger op med god koncentration og medium kropsfylde på tungen. Fadnoterne er velafbalancerede, og den sprøde syre fremhæver vinens kompleksitet.

Serveringsforslag

En Vesvau er en smuk vin at servere til hummerbisque eller smørstegt hvid fisk med nye kartofler og ærter "à la Francaise". Nyd den inden for 10 år fra høståret - ideelt ved omkring de 10 grader, hvor den for alvor begynder at folde sig ud.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Philippe le Hardi Saint-Aubin Blanc "En Vesvau"
Din bedømmelse