2021

Piedra Fluida Los Frontones Blanco

Spektakulær hvidvin fra Europas højeste vinmark, der giver det reneste, mest uspolerede udtryk af Tenerifes vulkanske højder, vi endnu har smagt.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 295,00  DKK
 • Køb 12 og spar 295,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 329,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
379,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0701.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Stil
  Stil
  Elegant & kompleks

1687 meter over Atlanterhavet - med udsigt over Tenerifes sydvestkyst til den ene side og kegletoppen fra den majestætiske vulkan ’El Teide” til den anden - tårner Europas højeste vinmark, der er tilplantet med 80 år gamle vinstokke af Tenerifes efterhånden helt egen, emblematiske druesort; Listán Blanco.

Druen, stokkene og marken dyrkes af Piedra Fluida med udgangspunkt i økologi og bæredygtighed, hvilket giver de bedst tænkelige forudsætninger for at kunne reflektere dette steds så udpræget vulkanske og ufremkommelige terroir. Kombineret med de på én gang kølige, intenst solrige og vindblæste vejrforhold opstår dermed en vin med en helt unikt mineralsk og komplekst frugtbåren profil, som vi ikke har mødt mage noget andet sted i verden.

Vinificering

I vinhuset presses de hele, håndhøstede klaser til most og gæres så med det naturlige gær i 1500-liters egetræsfade (foudres) efterfulgt af delvis malolaktisk gæring. Vinen holdes på dernæst bærmen (gærresterne) i store egetræsfoudres indtil det efterfølgende år. Den hverken klares eller stabiliseres inden aftapning, hvilket er tungen på vægtskålen i den lange, perfektionistiske proces, der udmunder i det reneste, mest uspolerede udtryk af Tenerifes vulkanske højder, vi endnu har smagt.

Aroma og smag

Den færdige vin sprudler dermed af livsglæde med sin citrusfriske farve og markante aroma, der udfordrer konventionerne uden ligefrem at skeje ud. Den er rig på citrus- og stenfrugtaromaer med et tvist af kvæde, knuste sten, æblecider, hvedeøl og desuden let ristede krydderier og bagværk fra lagringsprocessen.

På tungen breder den sig hurtigt med en vulkansk, pirrende nerve centralt placeret i den i øvrigt relativt fyldige og markante smag, der mønstrer en dejlig intensitet uden på noget tidspunkt at tabe balancen. Smagsoplevelsen slutter langt, oprigtigt udtryksfuld og evigt tilfredsstillende.

Serveringsforslag

Los Frontones er i høj grad en gastronomisk vin med et rigt potentiale til avancerede salater, tærter, fisk samt eksempelvis Thai Curry-retter i den mildere ende.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Piedra Fluida Los Frontones Blanco
Din bedømmelse