2020

Piedra Fluida Vidal Tinto

Den mest elegante men også mest temperamentsfulde af Piedra Fluidas rødvine - lavet på 100% Listán Negro, naturligvis!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 295,00  DKK
 • Køb 12 og spar 295,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 329,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
379,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0708.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Fra enkeltmarken Vidal hævet 650 meter over havet ved Tenerifes nordkyst dyrker Piedra Fluida frugten til deres på én gang mest elegante OG temperamentsfulde rødvin – en vin lavet på 100% Listán Negro fra 80 år gamle vinstokke, som har rødderne dybt begravet i den basalte jord skabt lavestrømme fra vulkanen El Teide i forbindelse med fordums udbrud.

Vinificering

I sensommeren høstes drueklaserne ved håndkraft, inden de transporteres til vinhuset i små 15 kg-kasser for at undgå at briste. De hele klaser sorteres og hældes så til gæring i åbne egetræskar, hvorefter de lagres 8 måneder på 500 l franske egetræsfade.

Aroma og smag

Vinen fremstår i glasset klart kirsebærrød med ungdommens violette nuancer i den yderste rand, som frigiver de skønneste duftindtryk af sort peber, tørret oregano og blomstereng under de saftige kirsebær-, blåbær- og ristede fadnoter.

I den ranke men samtidig bløde smag mærkes undergrundens ”lava”-fornemmelser i form af en mineralsk varmende urkraft, der bryder gennem den ellers elegante lag af saftig frugtidyl. Dermed opstår et dramatisk kontrastspil mellem det køligt beherskede og det varme, temperamentsfulde, som i sidste ende finder hinanden i en harmonisk, hele tiden overraskende samklang.

Serveringsforslag

Vidal ældes nydelig de næste 6-10 år og er især et nydeligt match til grillede kød- eller grøntsagsretter båret af peberfrugt, squash og massevis af friske krydderurter – eksempelvis i en dejlig ratatouille eller på en krydret italiensk pizza.

Nyd den også til tapas med chorizo, skinker, tapenader og hvad der ellers hører sig til.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Piedra Fluida Vidal Tinto
Din bedømmelse