- Producent
- Type
- Varenr.3924.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
De seneste år er Pinot Meunier kommet længere og længere ud af Pinot Noirs skygge, når vi taler Champagne. Og dog. Her sydpå i Côtes de Bar står Pinot Meunier således blot for 2% af den samlede produktion, og det er dermed ikke hver dag, man finder en enkeltmarks-Champagne lavet på lige netop 100% Pinot Meunier. Men i dag er ikke hver dag, og parcellen "Lieu-dit Bochot" er ikke som de andre. Heldigvis, for de de 991 flasker, den har bidraget med (!) smager både kødfuldt, elegant og forførende spændstigt, synes vi.
Dyrkning og vinificering
Lieu-dit Bochot blev først tilplantet med Meunier i 2012. Den har i den periode aldrig set skyggen af pesticider og kunstgødning, og også høsten udføres ved håndkraft, hvor alle uperfekte klaser bliver hændende.
I vinhuset dyrkes mosten i rustfri stålkar, hvor de undergår malolaktisk gæring og modning på bærmen. Ved optakten til andengæringen blandes vinen fra de seneste tre årgange, og i flaskerne følger 36 måneders lagring "sur-latte", inden den vurderes klar til dégorgement. I den forbindelse tilsættes en beskeden dosage på små 3 g/l restsukker, hvilket ikke mærkes som sødme men dog giver den færdige Champagne et lidt rundere og perfekt tilgængeligt væsen.
Aroma og smag
Champagnen fra Lieu-dit Bochot åbner således med en strålende gylden farve og en delikat mousse, der danser livligt i glasset. Duften åbner friskt og mundvandsdrivende med sprøde æbler, citroner og appelsinskal og fortsætter i den mere eksotiske retning hen imod fersken, honning og orientalske krydderier. Subtile undertoner af friskbagt brød og mineralske nuancer tilføjer en kompleksitet , som også mærkes på tungen.
Smagen er i det hele taget levende og velafbalanceret med en forfriskende syrestruktur, der fremhæver frugtens renhed og elegance. Eftersmagen er lang og behagelig og efterlader en mindeværdig fornemmelse og længsel efter mere.
Serveringsforslag
Pierre Gerbais' champagne fra Lieu-dit Bochot er en perfekt ledsager til en bred vifte af anledninger og retter. Denne alsidige champagne er en opsigtsvækkende følgesvend til skaldyr, dampet fisk og svamperetter, hvor dens rene frugtsmag lander på et kærkomment sted.
Vi foreslår, at du server den ved en temperatur på 8-10 °C for at fremhæve alle dens subtile nuancer og kompleksitet. God fornøjelse!
Anmeldelser og point
93 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2023
"Derived from massal selection Pinot Meunier planted in 2012, Gerbais's NV Extra-Brut Bochot is drawn from a perpetual reserve spanning the 2016-2018 vintages. Offering up attractive aromas of honeyed peach, orange zest, licorice and spices, it's medium to full-bodied, fleshy and elegant, with a fine, pillowy mouse, bright acids and an attractively chalky finish."