- Producent
- Type
- Varenr.3925.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Parcellen "La Loge" ligger på en sydvendt skråning her i Aube-kommunen Celles-sur-Ource, hvor gamle vinstokke på Pinot Blanc vender op og ned på det, mange troede, de vidste om Champagne. Her er det således ikke mangel på solskin, der er problemet, men når den økologiske tilgang og tidlige høst overføres til lige præcis Pinot Blanc, opstår alligevel en selvsikker, rank, mineralsk og dog samtidig forholdsvis kropsfyldig Champagne, der insisterer selvsikkert på at blive forstået i sin egen ret.
Vinificering
Hvert år sent på sommeren, når de endnu har høj syre, høstes årets frugt ved håndkraft - klase for klase - hvilket er en del mere sjældent i Champagne end det lyder. I vinhuset presses de til most, som vildgæres i ståltanke uden den mindste tilsætning af sO2 (sulfitter) Et år senere andengæres vinen så på flaske efter den klassiske metode, hvor den over fem år udvikler sine fine bobler og forøger sin kompleksitet.
Aroma og smag
Når den færdige Champagne endelig åbnes, er det den fineste mousse, der rejser sig fra de strågule dråber. Aromaen er sprød, frisk, mineralsk og samtidig også moden og generøs i sit spænd fra citron og blomstermark over modne pærer, æbler, brioche og frisk havluft.
På tungen strækker den sig langt i sin mediumfyldige, bævrende og også let cremede figur, hvor de fine bobler understøtter en euforiserende, salt-klingende mineralitet samt nøddeagtig skønsang i den tørre, svævende og dog smagsintense finish.
Serveringsforslag
Vi råder dig til ikke at spare på de gode sager til denne Champagne, som er uforlignelig og forbilledlig i sit møde med de friskeste rå østers, caviar-"snacks", skaldyrsfade eller sågar osteserveringer, så længe du holder dig fra skimmelost.
Servér den kølig - ikke iskold - ved 8-10 grader!
Anmeldelser og point
93 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2023
"From a south-facing parcel that was once the cemetery of the monks who planted the first vineyards in Celles-sur-Ource, the NV Extra-Brut Champ Viole is drawn from a perpetual reserve spanning the 2011-2018 vintages that's been matured in tank. Delivering complex aromas of pear, sweet orchard fruit, white flowers, buttery pastry and nutmeg, it's medium to full-bodied, fleshy and seamless, with a deep core of fruit, racy acids and a pillowy mousse." - William Kelley