NV

Pierre Gerbais Champagne Lieu-Dit Pinot Blanc La Loge

Ingen vin er mere karakteritisk for dette sydvestlige hjørne af Champagne end La Loge - Pierre Gerbais' enkeltmarkschampagne lavet på intet mindre end 100% Pinot Blanc!

93 point - Robert Parker

93 point - Decanter

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
NV

Pierre Gerbais Champagne Lieu-Dit Pinot Blanc La Loge

Fra 879,00  DKK
  • Køb 12 og spar 879,00  DKK  21% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 979,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.119,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Mousserende vin
  3. Varenr.
    Varenr.
    3925.NV
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue

Parcellen "La Loge" ligger på en sydvendt skråning her i Aube-kommunen Celles-sur-Ource, hvor gamle vinstokke på Pinot Blanc vender op og ned på det, mange troede, de vidste om Champagne. Her er det således ikke mangel på solskin, der er problemet, men når den økologiske tilgang og tidlige høst overføres til lige præcis Pinot Blanc, opstår alligevel en selvsikker, rank, mineralsk og dog samtidig forholdsvis kropsfyldig Champagne, der insisterer selvsikkert på at blive forstået i sin egen ret. 

Vinificering

Hvert år sent på sommeren, når de endnu har høj syre, høstes årets frugt ved håndkraft - klase for klase - hvilket er en del mere sjældent i Champagne end det lyder. I vinhuset presses de til most, som vildgæres i ståltanke uden den mindste tilsætning af sO2 (sulfitter) Et år senere andengæres vinen så på flaske efter den klassiske metode, hvor den over fem år udvikler sine fine bobler og forøger sin kompleksitet.

Aroma og smag

Når den færdige Champagne endelig åbnes, er det den fineste mousse, der rejser sig fra de strågule dråber. Aromaen er sprød, frisk, mineralsk og samtidig også moden og generøs i sit spænd fra citron og blomstermark over modne pærer, æbler, brioche og frisk havluft.

På tungen strækker den sig langt i sin mediumfyldige, bævrende og også let cremede figur, hvor de fine bobler understøtter en euforiserende, salt-klingende mineralitet samt nøddeagtig skønsang i den tørre, svævende og dog smagsintense finish.

Serveringsforslag

Vi råder dig til ikke at spare på de gode sager til denne Champagne, som er uforlignelig og forbilledlig i sit møde med de friskeste rå østers, caviar-"snacks", skaldyrsfade eller sågar osteserveringer, så længe du holder dig fra skimmelost.

Servér den kølig - ikke iskold - ved 8-10 grader!


Anmeldelser og point

93 point - Decanter, februar 2025

"Champagne only boasts a handful of 100% Pinot Blanc cuvées, but this is surely one of the most balanced and refreshing. From a parcel of old massal-selection vines (taken as cuttings from existing stock) in Celles-sur-Ource, bottled in 2021 from a perpetual cuvée started in 2011, of which the 2020 vintage is the youngest addition, it's quite wide and rich up front, as you'd expect from the grape, but there's a beautiful twist and turn of lightness and lift, too; white pepper, mango, acacia honey and spots of peppery-green brightness settle into a satin-smooth palate full of nutty depths but avoiding heaviness."

93 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2023

"From a south-facing parcel that was once the cemetery of the monks who planted the first vineyards in Celles-sur-Ource, the NV Extra-Brut Champ Viole is drawn from a perpetual reserve spanning the 2011-2018 vintages that's been matured in tank. Delivering complex aromas of pear, sweet orchard fruit, white flowers, buttery pastry and nutmeg, it's medium to full-bodied, fleshy and seamless, with a deep core of fruit, racy acids and a pillowy mousse." - William Kelley