Specifikationer
- Producent
- Type
- Varenr.0807.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent19
- ØkologiskNej
Amontillado Sherry fra Rey Fernandos 'Antique'-serie starter livet som Fino med et dækkende lag af skimmel, den såkaldte flor, der på én gang bidrager til vinens aroma og afskærmer den fra påvirkning af luftlaget ovenfor. På et tidspunkt i processen er vinen så toppet op med ca. 2% ekstra alkohol, der dræber floren og starter den samme oxidationsproces som Oloroso. Samtidig lagrer Amontillado med sine 20 år efter Solerametoden i væsentligt længere tid end Fino og opnår dermed en brunere farve og en kraftigere, mere nøddet og tørret karaktér omend stadig med mere lethed, finesse og friskhed end Oloroso. I aromaen består det samlede billede således af tørret frugt, ristet rugbrød, rancio, gær og hasselnød. Smagen er saftig og de 19% alkohol fornemmes ikke i den intense smag domineret af tobak, karamel, svampe og ristede hasselnødder, der i stedet ledsages af en saftig og livlig frugtsyre i den ustoppelige eftersmag. Amontillado Antique kan serveres i selskab med grillet kød, cremede supper på f.eks. jordskokker, og så er det en fremragende vin til mange forskellige oste og sortfodsskinke. Vi anbefaler at servere den i hvidvinsglas ved 12-14 grader, og så kan flasken jo bare komme tilbage i køleskabet, hvor den kan holde sig intakt i minimum 14 dage efter åbning. 90 point i VinForum: Flot ravgylden farve. Meget intens i næsen med mandel, røg, vanilje - lidt oxideret. Den er mellemfyldig med en lækker nøddeagtig smag. Her er hasselnød og en lidt oxideret, røget smag. Den er tør - faktisk meget tør - og den slutter langt med en skøn nøddeagtig smag. Meget flot og harmonisk. Passer fint til suppe gerne med fløde. - VinForum, November 2005 93 point Din VinGuide: Næsen er fuld af krydderier og ristede undertoner med smør og æblekage. Smagen har en flot koncentration og dybde i nuancer med bitre nødder, kaffe, chokolade og tørret æbleskind.
Skriv din egen anmeldelse