- Producent
- Type
- Varenr.4247.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskNej
- Primær Drue
På blot én hektar (sådan ca.) anlagde Martine Rouchiers forældre i 1972 'Luc' - et vestvendt terroir af ler, skifer og morgensol en højde på 250 meter i snit, hvor Syrah tillægger sig nogle af de nest fortryllende lyse og fineserige udtryk, vi endnu har oplevet i det nordlige Rhône.
Dyrkning og vinificering
I marken anvendes ingen kunstgødning eller pesticider, når de kun ved hjæp fra hånd, hest og naturens præmisser forsøger at bringe det allerbedste frem i de efterhånden smukt modne Syrah-stokke.
I efteråret håndhøstes de hele klaser og bringes så til vinhuset hvor de - stadig hele - hældes til gæring i betontanke uden tilsætning af svovl. Efter gæringen lagres vinen i brugte franske egetræsfade i 16-18 måneder afhængigt af årgangen.
Aroma og smag
Den resulterende vine er fra første sekund dramatisk yndefuld, animalsk og dog floral foran den forbavsende lyse og klare brombær-hindbærfrugt, hvor knust peber, oliven og provence-urter maler baggrunden.
På tungen er den livlig og markant - ikke rå - og med god koncentration sideløbende med dens krystalklare smag. Luc er måske lidt slankere end La Chave og måske også en tand blødere i den lange eftersmag, hvor alle smagsnoterne får anledning til at folde sig ud.
Serveringsforslag
Hvis dette ikke er vinen til påskelammet, ved vi ikke, hvad der er. Måske ikke fra grillen, men en langtidstegt ovn-version med hvidløg, rosmarin, hvidløg kan du ikke gå galt med!
Nyd den også til fuglevildt, coq-au-vin eller charcuteri alle steder til alle tider. Vi foreslår en serveringstemperatur på 14-17 grader - gerne allerede her i sin ungdom, hvor den er forbavsende lækker og tilgængelig for denne appellation.