2016

Soucherie Coteaux du Layon Exception

Den midterste vin i Soucherie-rækken, når det kommer til sødmegrad, lagringstid og pris: Exception er således ikke kun ædelsød, nobel og kompleks (ligesom Patrimoine). Den er også mere koncentreret og endnu mere fløjlsblød. Og så er den en pragtfuld påmindelse om, hvor lækker hvid dessertvin egentlig kan være!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 249,00  DKK
 • Køb 12 og spar 249,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 279,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
319,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4700.2016
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Soucherie Coteaux du Layon Exception

Fra Château Soucheries historiske 28 hektar ejendom vokser 30 år gamle stokke på Chenin Blanc, der udgør hele indholdet i denne ædelsøde dessertvin.

Druerne er høstet sent, og de som ligger i de fugtigste, mest tågeomsvøbte områder tættest på Loire-flodens løb angribes årligt af eftertragtet ædelråd, der medfører en udtørring af druerne og i denne proces en berigelse af aromaen samt forøgelse af sukkerkoncentrationen og smagsintensiteten - ligesom du kender fra Sauternes.

Vinificering

I kælderen gærer vinen op til 12% alkohol, hvilket - når man har med så udtørrede og ekstremt søde druer at gøre - efterlader 110 g/l ugæret restsukker. Efterfølgende har den lagret 6 måneder i små og store egetræsfade inden den er aftappet.

Aroma og smag

Den færdige vin er dermed enormt kompleks, koncentreret og balanceret med noter af kandiserede citroner, abrikoser, mango, pomerans, trøffel og kardemomme.

På tungen udviser den endvidere en olieret fedme og mærkbar men ikke altdominerende sødme, som balanceres helt efter bogen af samtidigt ranke syre og dens opkvikkende præg på den lange og frugtfyldte eftersmag.

Serveringsforslag

Soucherie Patrimoine er intet mindre end et storslået match, når det kommer til cremede og blå oste, isdesserter med f.eks. frugt og bær eller til crêpes med citron og sukker. Servér ved 8-10 grader nu eller inden for de næste 15 år.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Soucherie Coteaux du Layon Exception
Din bedømmelse