2021

Van Volxem Bockstein GG Riesling VDP

Rigdom og modenhed forenes med Saar-områdets dristige syre i denne stolte og komplekse GG-vin fra Bockstein; en mark, der næsten - hvis ikke til fulde - når samme højder som områdets allermest berømte vinmarker, vel at mærke til en noget venligere pris!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 389,06 DKK
 • Køb 12 og spar 389,06 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 435,75 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
498,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5972.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Van Volxem Bockstein GG Riesling 

Sydøstvendte Bockstein er nogle steder ekstremt stejl, og har ekstremt meget skifer i jorden, og luften omkring vinstokkene varmes således hurtigt op af den høje solindstråling fra formiddagssolen, der skaber vindruer med en enorm intensitet. Om natten falder temperaturerne dog igen. Dermed bliver der også plads til at udvikle den skarpe og præcis frugtsyre, samt de små spidsfindige tilføjelser til aromaen, der gør Saar Riesling som denne til noget helt unikt.

Aroma og smag

Den færdige vin er således fyldig, skarp og sitrende med en generøs aroma af friskpresset, perfekt moden citronsaft og -skal, saftige ferskner, blomsterhonning samt mineralske associationer til salt og gnistende flintesten.

Smagen er intens og i den fyldige ende af Riesling-spektret fra så nordlige himmelstrøg, men oplevelsen er alligevel rank, sprælsk og langstrakt på yderst harmonisk vis.

Serveringsforslag

Vi holder selv meget af den som den er her og nu, men når det er sagt, har den utvivlsomt potentialet til at blive liggende i yderligere 20 år fra høståret, hvor den fortjener at blive drukket til de bedst mulige råvarer. Prøv den f.eks. til friske østers, kammuslinger serveret med frisk citron eller til både skindstegt hvid fisk og fjerkræ med massevis af urter og tilhørende syrlighed (i Tyskland er det jo lig med Sauerkraut, men man kan jo også vælge en salat med frisk olie-eddikedressing).

Servér den i øvrigt ved 8-10 grader. Prost!


Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, august 2022

"Plenty of ripe pear and apple, but also a touch of spring blossoms in the nose. Juicy and charming with a crisp acidity and a lively personality, this 2021 Mosel GG has a lot going for it. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Van Volxem Bockstein GG Riesling VDP
Din bedømmelse