2022

Alheit Vineyards Nautical Dawn Chenin Blanc

Original trækasse (OWC) medfølger ved køb af 6 fl.

Kompleks og fyldig Chenin Blanc

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 409,00  DKK
 • Køb 12 og spar 409,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 455,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
519,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  8555.2022
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue

Det nautiske kommer helt tæt på i flere aspekter af denne pragt-vin fra Chris og Suzaan Alheits hænder. De 100% Chenin Blanc dyrker de nemlig på to marker i False Bay, hvor den korte afstand til havet kendetegnes af milde, maritime vinde til forskel fra den ekstreme vekselvirkning mellem ekstrem varme og kulde, der opleves længere inde i landet.

Af samme årsag modnes druerne bag Nautival Dawn altid som de første i Alheits portefølje, og vinen har altid familiens største personlighed og smag. Der bruges intet nyt eg i vinificeringen. Dog er vinen gæret og lagret i store, gamle træbeholdere, hvor introduktionen af ilt samt kontakten med bundfaldet er med til at fremme modningen og kompleksiteten.

Og kompleksitet er der rige mængder af: På et tropisk lag af mango og guava følger det skarpere og mere kantede tvist af citrusskal og grape, der igen toppes med noter af både urter og let bagte krydderier. På tungen holdes vinens fylde holdes oppe af en imponerende energi, der står som et fantastisk bevis på, at en stor hvidvin ikke nødvendigvis er decideret fed, fadpræget og i øvrigt lavet på Chardonnay.

Dette er noget af verdens bedste Chenin Blanc og en fremragende madvin til alt godt fra havet samt til stegt kylling, hvid fisk og des lige. 

97 point - Winemag: (årgang 2021)

‘From a 1978 Chenin Blanc block on granite in Firgrove, Stellenbosch. Spontaneously fermented and matured in two 2 000-litre foudres. Hay, pear, peach, a touch of earth and some wet wool on the nose. The palate shows precision and tension – pure fruit plays off against snappy acidity before a finish that is long and pithy. Wonderfully refined with a crystalline structure.’ – Christian Eedes, Winemag, 97/100

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Alheit Vineyards Nautical Dawn Chenin Blanc
Din bedømmelse