- Producent
- Type
- Varenr.5060.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14.5
- ØkologiskJa
- Primær Drue
- StilElegant & let
La Morra, hvor Brandini har sine rødder, er kendt for at skabe vine med en unik elegance og en særlig forførende duft.
Annunziata-marken er en fremragende repræsentant for denne tradition, i hvert fald i denne konkrete vin, der er blandt Brandinis mest elegante.
Vinificering
Brandini gennemgår en omhyggelig proces i kælderen, der starter med gæring i rustfri ståltanke og fortsætter med en maceration på fire uger, hvor der ekstraheres aromaer og farve fra drueskallerne.
Efterfølgende lagres vinen i store egetræstønder i 30 måneder efterfulgt af yderligere 6-8 måneder i flasken.
Aroma og smag
Den færdige vin er ekstremt udtryksfuld og imødekommende i sin brede vifte af saftige, røde bær, tørrede roser, appelsinskal, sød pibetobak og endda et hint af eukalyptus.
Smagsoplevelsen følger op med bløde og elegante tanniner for Barolo. De matches af en frisk syre og en lang, ekstremt ren og vedvarende eftersmag med et væld af forskellige noter.
Serveringsforslag
Brandinis Annunziata-Barolo er et perfekt eksempel på den ballet-dansende, elegante karakter, der forbindes med La Morra. Og det er en drømmeoplevelse på mad - eksempelvis ande-ragù, ravioli med salvie og svampe, kotteletter med trøffel og den slags.
93 point - Wine Enthusiast
"Balsamic aromas of camphor mingle with forest berry, rose petal and spice on this fragrant red. The linear palate is light on its feet, offering sour cherry, orange rind and star anise alongside taut, polished tannins and bright acidity. Drink 2023–2030. Kerin O’Keefe"