Dagueneaus topvin hedder Silex – en vin, der udelukkende produceres fra de højeste terroirs Saint Andelains skråninger og som rummer store mængder silex-jord (pulveriseret flint). Vinstokkene her spænder fra 20-50 år og beskæres til endnu lavere udbytter end i de andre vinmarker, og vinen lagres i egetræsfade (450/600 liter) - selvfølgelig Dagueneaus egne, der er berømte for deres cigarform. Silex har en vidunderlig intens aroma af hvide blomster, bittersøde urter, honning og et pift harpiks. Som denne ekstraordinære Pouilly Fumé, den er, har den naturligvis også den egenrådige mineralitet, der gør alle Dagueneaus vine så unikke og efterspurgte. Og så er smagen på samme tid helt enormt ren, kompleks og langvarig. Vores bedste råd er at lægge denne vin væk i 5-10 år. Efter noget tid i karaffel kan den dog også nydes her og nu uden problem – til alle tider anbefaler vi servering omkring de 10 grader.
Skriv din egen anmeldelse