2020

Fabien Coche Charmes-Chambertin Grand Cru

Taktil, sensuel og nærmest utrættelig Grand Cru-mastodont fra Bourgognes nordlige top.

 

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2020

Fabien Coche Charmes-Chambertin Grand Cru

1 stk.
2.873,75  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
  1. Varenr.
    Varenr.
    4059.2020
  2. Økologisk
    Økologisk
    Nej

Fabien Coche har med denne vin kastet sig over én af Bourgognes absolutte kongeappellationer, og det med en sikker hånd og respekt for Charmes Chambertin og dens historiske tyngde. Her i den sydlige ende af Gevrey-Chambertin skabes således nogle af Bourgognes mest komplekse og forførende rødvine med både dybde, finesse og desuden en overvældende levetid. Stokkene, som står i kalk- og lerholdig jord på en let skråning har i Fabien Coches tilfælde mange år bag sig, og vinen bærer præg af netop det: Her er ro, koncentration og en fornem balance mellem taktilitet og sensualitet.

Vinificering

Druerne til vinen er høstet manuelt og både i mark og vinhus sorteret ned til hver enkelt drue. Efter afstilkning fermenteres mosten i åbne gæringskar med udelukkende naturligt forekommende gær, og vinen lagres derefter på nye franske egetræsfade med lav toast for at tilføje kompleksitet uden at maskere frugten.

Aroma og smag

Duften er indbydende og kompleks med modne røde og mørke bær – tænk afgrundsdybe, sødmefulde og dog uhørt friske kirsebær, saftspændte brombær og måske et lille blåbær krydret med vild blomstereng, dugfrisk skovbund, knust peber, svampe og mildt ristede krydderier. På tungen fremstår vinen på én gang letsvævende og intens med med fløjlsbløde tanniner, præcis syre og utrætteligt pirrende eftersmag, hvor frugt og mineralitet danser elegant sammen og for hver tid åbner for nye indtryk.

Serveringsforslag

En vin som denne fortjener en vis pondus på tallerkenen. Servér den til andebryst med kirsebærsauce, braiseret lammeskank, vildtterrine med tyttebær eller – for den grønne gane – ravioli med svampe og trøffelsmør eller måske grillet aubergine med harissa og yoghurt.

Drikkes ved 16–18 °C. Kan nydes allerede nu, men vil folde sig yderligere ud over de næste 10–15 år.