- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.5626.2022
- LandItalien
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14%
- ØkologiskNej
- StilElegant & kompleks
Bag denne sorte etiket finder du i bund og grund den samme vin som i Fotis "White Label", dog med den ene væsentlige forskel, at denne vin efter gæringsprocessen er lagret i gamle ler-amforaer for at opnå en lidt rundere smag.
Druefordelingen er - som i White Label - 90% Nerello Mascalese og 10% Nerello Cappuccio fra den østlige del af Etna, hvor stolper af kastanjetræ støtter vinstokkene efter den ældgamle Alberello-teknik. Marken dyrkes desuden efter biodynamisk-inspirerede processer, hvilket alt sammen medvirker til at opnå det ærligste og renest tænkelige udgangspunkt for at kunne lave terroir-vin som denne.
Vinificering
Ved høsttide udføres alt med håndkraft og i vinhuset også med fodkraft, når de hele klaser nedtrampes med fod i I Vigneris flere hundrede år gamele stenkar og dernæst presses med Siciliens ældste druepresse.
Herefter gæres og lagres Black Label i klassisk inspirerede amforaer af terracotta-ler, der nedgraves i jorden for at holde en konstant kølig temperatur – ligesom i oldtidens vine fra Etna og resten af Middelhavsområdet. Til forskel fra ståltanke præges den på en eller anden måde alligevel af forholdene på den anden side, mens den ovale form skaber en naturlig rotation og dermed blødere modning i løbet af det år, den varer.
Aroma og smag
Ligesom White Label er vinen kendetegnet ved en overvejende lys og saftig frugt med mørkere antydninger i baggrunden, der opsummeres af kirsebær og måske også lidt jordbær og blåbær og dertil krydrede indslag af timian, rosmarin og lavasten.
På tungen er den levende, forfriskende og helt finkornet i sin næsten friktionsfri figur. Den præsterer en medium fyldighed på tungen og er desuden blødere men måske lidt mindre mineralsk end sin søskendevin trods den nævneværdige tanninstruktur, der dog neutraliseres fornemt, når der kommer mad på bordet.
Serveringsforslag
Vi foreslår, at du serverer den ved 14-17 grader - gerne til bøf wellington, pasta med svampe eller en "grill-potpourri" af italienske fennikel-pølser, squash, grønne asparges og peberfrugter.