- Producent
- Type
- Varenr.6911.2017
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
I Willammete Valley-subregionen Ribbon Ridge AVA ligger den eftertragtede og i øvrigt Demeter-certificerede Brick House Vineyard. Marken, der blev grundlagt i 1990 af Doug Tunnell, nyder godt af morgensolen takket være østlige eksponering, og druerne derfra har altid en helt særlig karisma, som winemaker John Grochau har et særligt forhåld til. Fra 2001-2004 arbejdede han netop under Doug Tunnell, og han har derfor en stor viden og tilknytning til lige præcis dette sted.
Vinproduktion
Druerne blev høstet tidligt for at bevare syrligheden og blev presset som hele klaser. Saften blev klaret i 24 timer, inden den blev overført til tre neutrale egetræsfade og en fransk puncheon. Saften blev inoculeret med tre forskellige stammer og gærede i fad med lejlighedsvis batonnage. Efter den alkoholiske gæring fuldførte den malolaktisk gæring og forblev sur lie i 16 måneder.
Aroma og smag
Distinkt karakter med rig tekstur og masser af lag og dybde - dette er en benchmarkvin fra Grochau Cellars.
Anmeldelser og point
Tidligere årgange:
92 point - Vinous (årg. 2016)
"Limpid straw-gold. Incisive, mineral-accented pear and Meyer lemon aromas show excellent clarity and pick up hints of fennel and smoky lees with air. Minerally and well-delineated on the palate, offering lively orchard and citrus fruit flavors and deeper suggestions of brioche and melon that sneak up on the back half. Finishes silky and very long, with a suave floral nuance and a touch of bitter pear skin hanging on. "