2021

Marabelle Pecorino IGP Terre di Chieti

På lager
 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
135,00 DKK
 • Køb 6 og spar 124,00 DKK  8% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 109,00 DKK  19% pr. stk.

Pecorino er andet og mere end bare ost. Det fik man endelig øjnene op for i 90'erne, hvor den næsten glemte, traditionsbærende østitalienske drue fortjent kæmpede sig tilbage på landkortet, og gudskelov for det:

Fabulas' økologiske og biodynamiske version kan nemlig det hele: Fra det indsmigrende, aromatisk sødmefulde til det syrefriske mineralske. Her får du virkelig noget for pengene!

Baggrund: Mest udbredt historisk set og i dag er Pecorino i Abruzzo-regionen, hvor den i dag dyrkes dyrkes under oprindelsesnavnet Terre di Chieti i grænselandet mellem de østitalienske bjerge og kyst.

Her har Marabelle taget passionen for det omgivende miljø, dyre- og planteliv med sig ud i marken ved at sætte biodiversiteten i højsædet og lade vinstokkene trives på bedste vis, hvilket kan smages i druernes frugtighed og virilitet. Dermed behøves ingen hjælp fra særudviklede gærtyper eller egetræsfade:

Vinen naturgærer og hviler ganske enkelt i rustfri ståltanke, hvor intet tilføjes og intet går tabt. Smagen går med andre ord i en lige linje tilbage til druerne og marken, og dét gør den med stil:

Smagsprofil: I næsen frister Marabelle med modne gule æbler, saftig ferskner, let bitre urter, citrtusskal og blomsterhonning. Indtrykkene forstærkes på tungen - initialt rundt og sødligt, sidenhen også syrefriskt med en let ruskende kant og struktur.

Vinen har en mediumfyldig krop, og selvom eftersmagen ikke er potent, er den alligevel længe om at slippe de sidste spor af frugt. Dette er vin til direkte og uforbeholden nydelse men også til et væld af italienske klassikere, f.eks. Burrata med frisk tomat og balsamico, spaghetti ai frutti di mare og grillede skaldyr.

Og hvad med Pecorino-osten, spørger du så? Ja med dens salte og fårede udtryk går faktisk rigtig godt i spænd med den eponyme vins både frugtige og mineralske statur. Den kan du derfor passende rive udover pastaen som supplement til - eller erstatning for - parmesanen, hvis du da ikke bare spiser den i mundrette bidder til lidt brød, honning og olivenolie.

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Marabelle
 2. Type
  Type
  Hvidvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  5410.2021
 4. Område
  Område
  ABRUZZO
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Ja
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Marabelle Pecorino IGP Terre di Chieti
Din bedømmelse