- Producent
- TypeHvidvin
- Varenr.0133.2019
- LandSpanien
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
Om Marqués de Murrieta Capellanía
En af Spaniens største og mest komplekse hvidvine hedder Capellanía - opkaldt efter en lille vinmark i 485 meters højde, som siden 1945 har været tilplantet med 100% Viura. Det var her, historien om fadlagret hvid Rioja startede sin rejse, og den dag i dag er Capellanía en af Spaniens største, mest komplekse hvidvine af sin slags.
Vinificering
Druerne til vinen høstes nænsomt, sorteres herefter grundigt og presses efter en ganske kort skindkontakt i en vertikal presse. Druemosten gærer herefter ca. 3 uger i ståltanke, inden vinen lagres ca. 12-17 måneder i nye franske egetræsfade.
Aroma og smag
I aromaen opstår dermed et pompøst samsurium af oplevelser og indtryk, først fra friske og bagte gule æbler, ristede nødder, vanilje og karamel, der ved nærmere eftertanke får selskab af både saltmandler, brunet smør, citronskal og meget, meget mere... På tungen er vinen cremet, fyldig og intens men også med en energisk, let bitter kant, der yder modspil og bringer kærkommen friskhed over land.
Serveringsforslag
Mens Capellanía er en intens omgang i sig selv, er netop den overvældende til at matche intens gastronomi, f.eks. stegt pighvar med en fed sauce, grillet hummere eller - måske endnu mere oplagt - hummerbisque, som flere og flere i dagens Danmark hælder i den dybe tallerken nytårs aften.
Den er også et godt match til gris og fjerkræ samt, ikke mindst, faste oste som comté, vesterhavsost og naturligvis manchego.
Vinen kan gemmes i mindst 15 år fra høståret og vil blot udvikle endnu større kompleksitet med alderen. For at få det fulde udbytte af dens mange nuancer anbefaler vi ikke at servere den under 8 grader. Dog helst heller ikke over 10 grader.
Rigtig god fornøjelse!
Anmeldelser og point
96 point - James Suckling
"Mineral, macadamia, pine nuts, white sesame and white fruit with a touch of spice. A bright and linear Capellania that shows excellent tension, freshness and complexity. Long and appetizing finish. More taut and gastronomic now. 100% viura. Drink now or hold."