I det sydlige Pfalz - ikke så langt fra grænsen til Alsace - laver Sabine Mosbacher og hendes mand, Jürgen, noget af det saftigste og mest drikkevenlige Riesling, du kan forestille dig uden at skulle luge alt for intenst ud i formuen.
Beviset finder du lige her i denne læskende 1-liters Riesling fra marker i og omkring kommunen Deidesheim, der er skabt til at blive drukket i højt humør uden at kræve for meget meget af dem, der drikker den.
Vinificering
I vinhuset gæres den friskpressede most i ståltanke op til moderate 11,5% alkohol. Den indeholder 7 g/l restsukker, der først og fremmest balancerer det høje indhold af frugtsyre. Derfor opleveles den stadig overvejende tør og er af vinhuset også kategoriseret som "trocken".
Aroma og smag
Som andre Riesling-vine fra disse kanter er ofte lidt mere "tropiske" i deres udtryk end fra nordligere områder som f.eks. Mosel. Foruden citrus og grapefrugt kan der dermed også anes et strejf af fersken og ananas, der klinger flot i den friske, letløbende og let prikkende eftersmag, som omgående kalder på mere.
Serveringsforslag
Drik som aperitif, til smørrebrød eller til milde thai-retter, hvor frugten og syren i vinen formår at skabe en fin harmoni med madens ofte friske men også spicy smag.
Vinen har en levetid på 5-6 år fra høståret, og vi foreslår, at du serverer den direkte fra køleskabet og ikke varmere end 10 grader.