2022

Philippe le Hardi Hautes-Côtes de Beaune Blanc "Les Foires"

Et fantastisk udtryk fra Château Philippe Le Hardi lavet med kun de fineste Chardonnay-druer fra den for fremtiden bemærkelsesværdigt lovende Hautes Cotes de Beaune-appellation.

4,2 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 259,00  DKK
 • Køb 12 og spar 259,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 289,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
329,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4772.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Fra den vestvendte parcel "Les Foire" oppe i Hautes-Côtes-de-Beaune nydes udsigten over Côte de Beaune, fra Maranges til Ladoix-Serrigny, hvor vinstokkene ved foden af ​​kalkstensklippen især præges af den nænsomme aftensol. Jorden under den visse steder stejle skråning domineres især i syd af mergelformationer med tilføjelser fra 170 millioner år gamle Bajocium-kalksten, og deraf opstår den fornødent lave ph-værdi og fugtholdige jord, der er hemmeligheden bag stor Chardonnay som denne.

Vinificering

I vinhuset presses de håndhøstede druer nænsomt inden gæringen, der ligesom den malolaktiske gæring finder sted i brugte barriques. Dernæst hældes vinen på ståltanke i 12 måneder, hvor den afrunder sine kanter og øger sin dybde uden at miste sin ungdommelige friskhed og temperament.

Aroma og smag

Nøgleordene for vinens stil er dermed ynde og mineralitet bundet op på en søjle af frisk citrus (saft og kal), sten og en dirrende frugtsyre.

I næsen komkretiseres det med citron, mirabeller, æbler, blomster, flintesten, tørrede krydderier og friske nødder, der kun afslutningsvis udblødes af en mimimal klat smør.

Smagen er rank og for Chardonnay også relativt slank men langt fra tam: Den mineralske skikkelse har nerve og præcision, og den tørre smag får i eftersmagen tilstrækkeligt med sødmefuldhed fra frugten til at fremstå behagelig og dejlig - også uden tilhørende mad. 

Serveringsforslag 

Vi foreslår at nyde den til ikke alt for bombastiske serveringer med fisk og skaldyr - f.eks. i dampet eller lynstegt form. Nyd den også til fjerkræ, salater med friske oste eller blot til salte snacks hele året rundt.

Anmeldelser og point

Forrige årgang fik følgende point

94 point - Decanter (2021):

"Elegantly flinty with a firm mineral backbone that carries it effortlessly, like a muscular ballerina. Intriguing notes of lime zest, crispy Asian pear and apple peel add allure to the mineral exactness. Terra Vitis and HVE3 certified. Alc 13%"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Philippe le Hardi Hautes-Côtes de Beaune Blanc "Les Foires"
Din bedømmelse