NV

Pierre Gerbais Champagne Grains de Celles Rosé

Liflig, elegant og dog vinøs rosé-champagne fra Pierre Gerbais. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 595,00  DKK
 • Køb 6 og spar 595,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
679,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3921.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Grains de Celles Rosé er Aurélien Gerbais' delikate og ikke mindst lyserøde "take" på terroir-forholdene i Celles-sur-Ource her i det sydligste Champagne. Gennemsnitsalderen for vinstokkene er omkring 30 år, og druefordelingen lyder i denne cuvée på 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay og sidst men ikke mindst 25% af den "lokale" specialitet; Pinot Blanc.

Vinificering

I vinhuset er den friske most gæret til vin i rustfri ståltanke fri for enhver kontakt med luft. Efter andengæringen i flasken er den  blevet liggende 30 måneder på gærresterne, hvilket giver den dens fine bobler og klassiske Champagne-karma.

Aroma og smag

I glasset fører den sig frem med sin delikat rosa tone og derfra matchende aroma af friske hindbær, roser, citrusfrugter, pærer samt noter af nødder hjemmebag.

På ganen er den - ligesom sin hvide navneskøsken - frisk, elegant og mineralsk med en høj, mundvandsdrivende syre, der afrundes til perfektion af den akkurat tilstrækkelige dosage på 4g/l restsukker. 

Serveringsforslag

Grains de Celles Rosé er et fantastisk glas som apéritif eller til laksecanapéer, stegte tigerrejer, friske østers med jordbær(!) og for den sags skyld en omgang cæsarsalat. 

Vi foreslår dig at servere den kold - men helst ikke iskold - ved 7-8 grader.


Anmeldelser og point

Om 2016-aftapningen:

93 point - Robert Parker's Wine Advocate

"Disgorged in April 2018, the 2016 Extra-Brut Grains de Celles Rosé is showing beautifully, wafting from the glass with aromas of red berries, pear and freshly baked bread. Medium to full-bodied, with a pretty core of fruit, ripe but racy acids and a youthfully frothy mousse, it's intense and flavorful. This cuvée derives from Gerbais's finest parcels in Celles sur Ource."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pierre Gerbais Champagne Grains de Celles Rosé
Din bedømmelse