2012

Pierre Paillard Champagne Grande Recolte Bouzy Grand Cru

55% Pinot Noir, 45% Chardonnay og 100% nydelse...

Top-champagnen fra Pierre Paillard har flaskelagret i næsten et årti og opnår dermed en enorm karisma og selvstændighed, der sender den højt op på listen over vores personlige yndlings-champagner.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 935,00  DKK
 • Køb 12 og spar 935,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.049,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
1.198,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3953.2012
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Pierre Paillard Champagne Grande Récolte

Pierre Paillards mesterstykke er en enormt kompleks Vintage Champagne lavet på sådan ca. 55% Pinot Noir og 45% Chardonnay fra gamle vinstokke, der står med de ældgamle rødder dybt begravet i de to sydvendte enkeltmarker i Grand Cru Bouzy, som vi også kender fra deres sjælfulde terroir-vine "Les Maillerettes" og "Les Mottelettes". Selv i de mindre specielle år produceres fantastiske vine fra disse blot 0,8 hektar store marker, men et par gange på et årti går alt går op i en højere enhed: I disse år produceres La Grande Récolte!

Aroma og smag

Efter de i alt 10 års lagring fordelt på fad og flaske modtager Grande Récolte en minimal dosage på 1 g/l sukker, og dog er det endelige resultat på alle tænkelige måder en champagne i sublim balance:

I næsen fristes der med noter af sprød Anjou-pære, fransk citrontærte, smør, regnvåde sten, ja sågar vesterhavsluft og en håndfuld lignende associationer, der titter frem for næste gang at bane vejen for nogle andre.

På tungen er dem medium til fyldig, vinøs og - trods det komplekse univers - ukompleceret med frisk syre, dejlig dybde og en lang, intens og mineralsk, nærmest salt-klingende finish. Eller sagt med andre ord: En kæmpe Champagne på sit spæde stadie af et langt og potentielt udviklende drikkevindue.

Serveringsforslag

En ideel vin til kammuslinger, stegt foie gras eller lyst kød eller som meditationsbobler, når du virkelig har fortjent noget godt!

Vi anbefaler at nyde den ved 8-10 grader i op til 20 år fra degorgering.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pierre Paillard Champagne Grande Recolte Bouzy Grand Cru
Din bedømmelse