- Producent
- TypeHvidvin
- Varenr.4611.2023
- LandFrankrig
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12.5
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Om Domaine Vacheron Sancerre Chambrates (ØKO/BIO)
Oven over Le Paradis på et delvis eroderet plateau findes en sand perle af en vinmark med et af områdets mørkeste og varmeste terroirs for Sauvignon Blanc! Chambrates er barsk og uvejsom, hvilket fordrer stor afstand mellem vinstokkene og et i det hele taget lavt høstudbytte. Til gengæld er marken badet i lys fra formiddag til aften og har desuden en høj koncentration af rødt ler i den biodynamisk dyrkede jord.
Vinificering
Denne kombination giver nogle af de rigeste og mest smagsintense druer i hele Loire, hvilket unægteligt afspejler sig i Vacherons mesterværk af en enkeltmarks-Sancerre. Vinen er - som hele flåden - naturgæret i ståltanke. Derudover har den lagret 10 måneder i store, gamle egetræsbeholdere, som bidrager med rigdom og tekstur uden at det går ud over den autentiske frugtoplevelse fra Sauvignon Blanc-druernes vanedannende aroma.
Aroma og smag
I næsen folder sig et blomsterflor ud med noter af appelsinskal, honningmelon, påskeliljer og flint – balanceret med varme krydderier og mineralsk nerve. I glasset viser Chambrates en sjælden samspilsdans mellem intensitet og lethed: den har en cremet fylde, men syren forbliver rank og vibrerende, således at viskositet og friskhed balancerer hinanden med ypperlig ynde.
Serveringsforslag
Denne Chambrates er som skabt til gastronomi: tænk på øreblændende østers, let stegte kammuslinger og den fede elegance i grillet fisk med beurre blanc. Den smyger sig også elegant omkring vegetariske svamperetter og milde gedeoste.
Servér ved 8–10 grader, og nyd den gerne de næste 10–15 år i kælderen – hvis du altså kan vente, for selv nu sprudler Chambrates med liv og karakter.
Anmeldelser og point
Anmeldt i tidligere årgange:
95 point - James Suckling (årg. 2022)
"A spectacular white, sharp, stony, textural and laser-focused. On the nose it shows lemon sorbet, wild herbs, stones, cedar and flint. Medium-bodied yet it has so much volume, with a vertical dimension on the palate. Minerally and austere in the good sense. Terroir-driven and textural, with a succulent mid-palate. Precise, agile and bright, with a lingering finish. Drink or hold."





















