2019

Yarra Yering Pinot Noir

Velkommen til en vin fuld af den gamle vinverdens charme kombineret med kraft og delikate noter fra Down Under.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
780,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  9994.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  YARRA VALLEY
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Pinot Noir i Yarra Yerings hænder er et tveægget sværd, der deler og forener men hvor én ting altid er sikkert: Vinen laves for Yarra Yerings egen skyld og smager, som den gør - ikke som forbrugerne vil have den til. Take it or leave it, kan man sige, men hvis skal komme med et råd på vores bedste engelsk, lyder det altså sådan her:

Take it!

Vinificering

I marken høstes de perfekt modne Pinot Noir-klaser ved håndkraft, inden de køres til vinhuset og afkøles natten over. På den måde ønsker Sarah Crowe at bevare druerne så friske som muligt uden at se sig nødsaget til at intervenere med eksempelvis sulfitter. Processen fortsætter den følgende dag med en ekstrem fin udvælgelse ved sorterignsbordet, hvorefter der afstilkes, presses og gæres. Nogle hele klaser indgår i gæringen, hvor de bidrager med en subtil struktur og fokuserer den generøs frugtprofil, mens der gæres med to gange puinch-downs dagligt.

Ved ændt gæring lagres vinen 10 måneder på franske egetræsfade, heraf 30% nye og resten brugte.

Aroma og smag

I aroma og smag venter der nu et rigt, kødfuldt og fyldestgørende møde, der stråler af blomsterduft, hindbær, kirsebær, skovbund over en helt masse tynde lag af krydderier, urter og sødmefuldt bagværk.

På tungen er den hyperelegant og samtidig alligevel til den kraftige side for Pinot med et strejf tannin, en smukt opfriskende frugtsyre og en meget dyb og lang eftersmag.

Serveringsforslag

Denne Pinot Noir fra Yarra Yering har i mange årgange været betragtet som en af den nye verdens bedste Pinot Noir-vine. De senere år er konkurrencen steget markant, men alligevel er der ingen tvivl: Gode gamle Yarra Yering Pinot kan endnu og er en vin i verdensklasse - også på den længere bane, hvor den uden problem kan gemmes i 15-20 år fra høståret.


Anmeldelser og point

Gamle årgange:

93 point - Vinous (årg. 2017)

"Brilliant red. A highly perfumed bouquet displays fresh red fruits, candied rose and baking spices, along with a smoky mineral overtone. Juicy and precise on the palate, offering mineral-laced raspberry, bitter cherry, rose pastille and spicecake flavors that deepen steadily with air. Smoothly blends power and finesse and finishes with polished tannins, sharp clarity and strong persistence." 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Yarra Yering Pinot Noir
Din bedømmelse