2019

Domaine de Galouchey - Vin de Jardin

Juicy Bordaux med bløde tanniner og saftig frugt. Domaine de Galouchey er et tilbagevenden til, hvad Bordeaux plejede at være, men med en moderne fortolkning.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 295,00  DKK
 • Køb 12 og spar 295,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 329,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
380,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3699.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

På den anden side af Dordogne kigger Saint-Emilion og Pomerol underholdende til dette herlige projekt.

Det mere usædvanlige ved denne vingård er, at den for sin lille størrelse er plantet til ni forskellige druesorter. Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc er størstedelen af ​​vingården, men der er også Petit Verdot, Carmenere, Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc, Muscadelle og Semillion. Druer der alle kommer i samme vin, også de hvide druer. Det giver en markant mere elegant og saftig vin i forhold til hvad vi normalvis forbinder med Bordeaux.

Alle druesorter som får deres vej ind i Domaine de Galoucheys vin. Hver drue høstes separat og afstilkes i hånden. Druerne knuses aldrig med magt, hvilket giver mulighed for fritløbende juice, der er naturligt gæret med naturlig gær. 

Vinene får så lejlighedsvis en pump-over for at cirkulere saften og holde toppen fugtig. Aldring er en kombination af rustfrit stål og 18 måneder i 3. og 4. gangsfyldte Bordeaux-tønder. Der er ingen ny eg eller forlænget maceration udført her, og vinene filtreres så let før aftapning. Dette er et moderne nik til, hvordan Bordeaux blev lavet før 1980'erne. Meget renere og kontrolleret, men med minimal indgriben og konceptet med at udtrykke en enestående mindre vingård.

Vingården på 0,94 ha var jomfruelig jord, indtil Jean Terrade og Gérard Pantanacce plantede den i 2002, så der er aldrig blevet brugt kemikalier, og vindyrkning har været økologisk siden begyndelsen. Et par år senere overtalte de den berømte sommelier Marco Pelletier til at slutte sig til holdet, og deres 'Vin de Jardin' har siden udviklet en kultfølge blandt vinnydere, der er trætte af Bordeauxs virksomhedsopkøb.

”For mig skal vinen være grådig, den skal give lyst til at gøre flasken færdig. For at nyde at drikke det, plejede jeg at sige, at vi skulle begynde med at lytte til dets historie."
— - Marco Pelletier

Domaine de Galouchey har ret til at mærke deres vine under betegnelsen "Bordeaux", men de afklassificerer den årgang efter årgang til en "bordvin", for at skabe nysgerrighed. Går man et skridt videre på denne oprørske streak, er den også mærket som en "Vin de Jardin" eller "Vin fra haven." Dette er som svar på "Vins de Garage"- eller "garagevine"-trenden, der blev gjort populær i Saint-Emilion gennem 1990'erne. For Marco og hans partnere er vin en drik, der produceres udenfor, ikke i en garage. Og da deres vingård er mindre end én hektar stor, er det alligevel mere en have.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine de Galouchey - Vin de Jardin
Din bedømmelse