2019

Tenuta di Ghizzano Nambrot (ØKO/BIO)

Biodynamisk, fodtrampet og historisk Supertoscaner på 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Petit Verdot!

Af samme grund kalder Ghizzano denne Nambrot for deres Pomerol-blend.

Merlot når det er mest elegant og saftigt, og uden at det bliver for parfumeret eller volumøst. 

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 509,00  DKK
  • Køb 12 og spar 509,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 569,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
649,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    5306.2019
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13,50
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Om Tenuta di Ghizzano 'Nambrot'

I 1370 grundlagde Grev Franco Nambrot  - ridder under Carl den store - landsbyen Ghizzano, hvor hans efterkommere slog sig ned. Med denne vin hylder grevinde Ginevra Venerosi Pesciolini således sin forfader, der ikke var bange for at gå sine egne veje - i øvrigt ligesom vinen, der med sit høje indhold af Merlot var en af pionererne bag de internationalt inspirerede Toscana-vine, der skulle blive kendt og elsket under kaldenavnet "Supertoscanere".

I dag laves Nambrot på omkring 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Petit Verdot. Især er Petit Verdot en interessant tilføjelse, fordi den ofte spiller en meget lille rolle i slægtsvinene fra Bordeaux, hvor den historisk har haft svært ved at modnes til fulde. I Toscanas varmere klima får man imidlertid langt mere ud af druesorten end i Bordeaux, hvilket skaber en smagskombination, der næsten kun kan findes her hos Tenuta di Ghizzano.

Vinificering

I vinhuset respekteres den historiske vinkel med gode gamle dyder i form af fodtrampning og dernæst gæring på druernes egen, vilde gærkultur - ganske som i de gode gamle dage. Ved endt gæring hældes den unge vin på store 500-liters egetræsfade, hvor den lagrer i 18 måneder. Dernæst følger endnu et år på tank, hvor den kan samle sig og langsomt uden udefrakommende inputs.

Aroma og smag

Når vinen smages knap 4 år efter høst, er det med en ekstrovert og karismatisk personlighed af mørk blåbær-, solbær- og kirsebærfrugt, der svæver frit blandt noter af nybrygget espresso, cedertræ, tobak, tørrede krydderurter og læder.

Smagen stemmer i for fuld hals med både helt høje, dybe og fyldige toner, der giver ekko og genlyd i lang tid efter.

Serveringsforslag

Nambrot er en født grillvin til det bedste kød og bagekartofler serveret med kryddersmør (urter, hvidløg, paprika...) samt paneret squash, der også meget gerne må få en tur på grillen. Alternativt kan den nydes fyldige gryderetter efteråret og vinteren over.

Vi foreslår, at du nyder den ved 16-18 grader, gerne i op til 20 år fra høståret. Måske endda længere...?


Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, juni 2022

"Blackcurrant, tar and lead-pencil aromas, together with hints of fresh basil, following through to a medium body with medium, round tannins and a juicy finish. A little tight now. Better after 2024."

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta di Ghizzano Nambrot (ØKO/BIO)
Din bedømmelse