2019

José Antonio García Bierzo Mencía Valtuille de Abajo

Pragtfuld Mencía fra gamle vinstokke i landsbyen Valtuille de Abajo, hvor super saftig jordbærfrugt, citrus og krydderurter optræder med uforlignelig dybsindighed.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 269,00 DKK
  • Køb 12 og spar 269,00 DKK  20% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 299,00 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
338,00 DKK
På lager

Om José Antonio García Bierzo Mencía Valtuille de Abajo

José Antonio Garcías village-flagskib Valtuille Vino de Villa er et øjebliksbillede af Mencía-druen i sin mest druetypiske og terroir-reflekterende form – her i øvrigt samgæret med 15% hvide druer (Godello og Doña Blanca), som der er en stærk tradition for i Bierzo.

Blendet komponeres ud fra lavtydende, busktrænede vinstokke plantet i 1914-1934 omkring landsbyen Valtuille de Abajo i sådan ca. 550 meters højde. Med så gamle vinstokke åbnes et uspoleret genetisk vindue til en æra før moderne kloner blev udvalgt til højere udbytter, og dét er helt afgørende for kvaliteten og kompleksiteten, når druerne skal laves til vin.

Vinifcering

Netop druerne høstes i hånden og gennemgår så en grundig sortering i vinhuset. Her afstilkes ca. 1/3 af klaserne, mens de resterende 2/3 beholdes som hele klaser for at give en endnu større oplevelse af spændstighed og struktur. Mosten gæres derefter spontant på den vilde gær over en periode på ca. 40 dage i store, åbne foudres med manuelle punch downs to gange dagligt. Der bruges ikke strøm til køling, ingen pumper (vinen flyttes udelukkende ved hjælp af tyngdekraften), og de 11 måneders lagring tilbringes i nye og gamle franske egetræsfade på 300 og 500 liter.

Den færdiglagrede vin filtreres ikke men klares inden aftapning med en smule bentonit – en slags naturligt forekommende ler, der i århundreder er benyttet til at binde uønskede gærpartikler, hvormed vinen sikres optimale muligheder for et langt og godt liv i flasken.

Aroma og smag

Den færdige vin fremviser i næsen saftige, delikate men samtidig seriøst dybe, røde frugtnoter – helt i tråd med, hvad man kan forvente af så gamle vinstokke i Valtuilles unikke terroir. Den har generøse bær, lidt krydderurter, violer, citrus og sten, som på tungen smelter sammen med de mest silkebløde tanniner og ikke mindst en helt ren, mundvandsdrivende og saftig frugtsyre.

Det giver en velsmagende finish, der fungerer helt forrygende i rigtig mange madsammensætninger.

Serveringsforslag

En vin af denne karaktér kan dermed både nydes til kylling, kalvesteg og gris eller til en række sydlandske specialiteter såsom ratatouille og albóndigas (kødboller) i krydret tomatsauce. Endelig kan du med stor tryghed servere den til blandede tapas såsom serrano-skinke, chorizo, patatas bravas, sorte oliven og fyldte peberfrugter.

Giv den gerne noget luft - en halv times penge på karaffel kan gøre det - og servér let afkølet ved 14-16 grader.

 

Anmeldelser og point

Om årgang 2018

95 points - IWSC 
Fine, attractive, floral and red berry aromas. The palate is brimming with juicy strawberry and bil-berry notes, enlivened with a touch of citrus and bright acidity. A composed, youthful offering with an elegant mineral finish. 13.5%

Specifikationer
  1. Type
    Type
  2. Varenr.
    Varenr.
    0283.2019
  3. Land
    Land
  4. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  5. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13,5
  6. Økologisk
    Økologisk
    Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:José Antonio García Bierzo Mencía Valtuille de Abajo
Din bedømmelse