2023

El Picoteo Blanco Verdejo & Sauvignon Blanc - (ØKO)

Et nænsomt og citrus-friskt pust breder sig fra El Picoteo-seriens hvideste indslag - en dejlig vin på Verdejo og Sauvignon Blanc, der er ren og præcis uden at love mere end den kan holde. Og dét er vi glade for!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 79,00  DKK
 • Køb 12 og spar 79,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 89,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
100,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0620.2023
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om El Picoteo Blanco

Navnet El Picoteo stammer fra verbet Picotear, som løst kan oversættes til at nippe/tage mad (tapas) med fingrene. Og det er netop, hvad vi anbefaler til denne skønne økologiske serie af vine fra det østlige Spanien, nærmere bestemt vindistriktet Almansa.

El Picoteo Blanco er lavet på Verdejo og Sauvignon Blanc dyrket 700-800 meter over havet - tæt nok på Middelhavet til at undgå alt for høje dagtemperaturer og højt nok oppe til at mærke de lavere nattemperaturer, der er esentielle for at holde en flot balance og frisk syrestruktur.

Vinificering

Apropos friskhed høster folkene bag El Picoteo altid om natten for bedst at bevare den finest mulige aroma og sprødhed. Af samme årsag er vinen gæret ved lave temperaturer og efterfølgende lagret ved max 30 grader i rustfri ståltanke. 

I de tidlige sommermåneder året efter høst hældes vinen på flasker, hvor den så venter på at blive frigivet.

Aroma og smag

Resultatet er en frugtbåren, blød og tør vin med letforståelig aroma, der kommer omkring citrus, lime og tropisk frugt. På tungen er vinen mediumfyldig, saftig og blød med en veldoseret, frisk syre, der gør den til en meget mad-venlig vin.

Serveringsforslag

Især er El Picoteo blanco velegnet til diverse grøntsags- ost- og skaldyrsbaserede tapas. Og så kan du selvsagt også nyde den til rrisretter, salat, lyst kød og grillet fisk eller mexicanske tacos toppet med frisk koriander og lime.

Søger du inspiration til Tapas?

Er du nysgerrig efter selv at udforske tapas-verdenen, kan du se dig omkring her på laudrup.dk.

Vi forhandler både serrano-skinke fra Batallé, ibérico-skinke fra Joselito, Zamorano-ost fra Vicente Pastor, sardiner og skaldyr fra Attis samt Bonito-tun fra Ortiz.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:El Picoteo Blanco Verdejo & Sauvignon Blanc - (ØKO)
Din bedømmelse