2019

Paul Kubler Riesling Breitenberg

En storartet nyhed til dig, der elsker syre, intensitet og stringens men samtidig har et svagt punkt for den ekspressivt krydrede sødmefuldhed, som er karakteristisk for Alsace.

96 point - James Suckling

 

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00  DKK
  • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 225,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    4025.2019
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Om Paul Kubler Riesling Breitenberg 

Breitenberg aka. "La Large Colline" er den vestligste bjergskråning og – trods dens sydlige eksponering - den senest modnende Riesling-vinmark i Vallée Noble.

Med bare 7 km til Vogesernes nærmeste bjergtop (Petit Ballon) følger masser af kølende bjergluft, og dermed er der gode nyheder til dig, der elsker syre og stringens men samtidig har et svagt punkt for den ekspressivt krydrede sødmefuldhed, som er så karakteristisk for topvinene i Alsace.

Også under jordoverfladen er Breitenberg temmelig enestående med sin høje forekomst af avolcia-sandsten (sandsten med kalkholdigt sediment). Deraf følger gode dræningsforhold, hvilket er ret afgørende for at lave stor Riesling, men her stopper det ikke: De bidrager også til et unikt mikroklima med alt hvad det indebærer af mikrobiologi, hvorfra vinen henter sin bredde og ikke mindst dens karakteristiske mineralitet.

Vinificering:

I vinhuset koldmacerer de hele klaser i ca. 24 timer for at udtrække ekstra spændstighed og struktur inden den langsomme og nænsomme presning, som strækker sig over 5 timer.

Vinen gæres og lagres dernæst på de bundfældne gærrester i store egetræsbeholdere (tonneaux). Ét år efter høst er den klar til at blive hældt på flaske, hvor den modnes i yderligere nogle måneder inden frigivelse.

Aroma og smag

Den færdige vin er kompleks, dyb og energisk på alle tænkelige niveauer i form af friske og tørrede kornblomster, modne gule æbler, litchi og alt godt fra citrustræerne, alt sammen vendt i honning og med gnister fra sten på toppen.

På ganen kombinerer Breitenberg saft, kraft og elegance; den er nådesløst tør, ’kalket’, ja næsten saltet og undertiden salmiak-præget, og skønt den lange eftersmag er svær at tøjle, er tilfredsstillelsen desto større, når det lykkes:

Serveringsforslag

Breitenberg er i udpræget grad en madvin og et fund til kraftige serveringer fra havets dyb. Servér den eksempelvis til stegt pighvar, rokke eller havtaske, gerne med sauce og frem for alt masser af frisk citron.

Desuden er den mere end oplagt til kødretter såsom Coq-au-Riesling, Wienerschnitzel eller andesteg med appelsin og timian.

Prøv den også til tørre oste, og servér den ikke for kold. Ved 9-11 grader er den til gengæld helt perfekt!

Anmeldelser og point

96 point - James Suckling, september 2022
"What a beautiful and vibrant nose of yellow peach and lemon curd this single-vineyard dry riesling has! Serious concentration is crammed into a very elegant package, where the flinty acidity, fine tannins and finely nuanced fruit fit together almost perfectly. Stunning vitality at the extremely long, focused finish. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Paul Kubler Riesling Breitenberg
Din bedømmelse