2022

Tres Pilares Selección Verdejo

Sprød, frugtbåren og krydret Verdejo med mere dybde og kompleksitet end den billigere søstervin.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 139,00  DKK
 • Køb 12 og spar 139,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 155,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
179,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0321.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Fra de ældste vinstokke på Tres Pilares’ ”almindelige” marker i Rueda-subregionen La Seca udvælger Fernández-brødrene hvert år de druer, som har et ekstra gear sammenlignet med dem, der benyttes til den ”almindelige” Verdejo. Denne Selección er dermed en tand kraftigere på alle parametre uden dermed at give slip på sin sprøde struktur og rene, saftige frugtsmag.

Vinificering

For at holde udgifterne nede og kvaliteten oppe er druerne maskinhøstet i de kølige nattetimer, hvormed druerne opretholder den friskest mulige smag på deres vej ind til vinhuset.

Her presses de, og mosten køles så ned for at bundfælde de værste grovheder. 70% af vinen gæres og lagres herefter 10 måneder på rustfri ståltanke ved 14-17 grader for at overføre mest mulig friskhed og finesse direkte fra druerne. Eksklusivt for denne vin hældes de sidste 30% derimod på en blanding af franske og ungarske egetræsfade, som både i gærings- og lagringsprocessen tilføjer fylde, dybde og kompleksitet.

Til sidst samles indholdet fra begge beholdertyper, som derefter klares og hældes på flaske.

 Aroma og smag

Den færdige vin er i aromaen måske en my mindre frugtbåren men til gengæld dybere, mere krydret og kompleks end den billigere søskendevin, hvilket giver sig til udtryk i modne ferskener, saft og skal fra de saftigste citroner og dertil våde sten, mandler samt et drys kanel og krydderier fra den længere lagring.

I smagen har den fylde og energi, når den med sin cremede kropsform flyder lindt over tungen. Dens høje syre for Verdejo får den samtidig til at fremstå elegant og superharmonisk i den langstrakte og komplekse eftersmag.

Serveringsforslag

Nyd Tres Pilares til stegt hvid fisk serveret med rejer og hvide asparges, stegt kylling med citron og friske urter eller for den sags skyld cremede pastaretter (spaghetti carbonara), grøntsagstærter eller spanske pinxos – altså små stykker brød med sardiner, tun, allioli, peberfrugt, manchego-ost og mere i samme båd.

Nyd den ved 8-10 grader inden for 7-8 år fra høståret.

Anmeldelser og point

Tidligere årgange:

91 point - James Suckling (årg. 2021)

"Fennel, wet stones, white almonds and lemon zest on the nose, with a light mineral tang on the palate. Crisp and medium-bodied with sleek, lemony flavors and fine lees that lead it to a fresh, lively finish. A nice varietal expression. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tres Pilares Selección Verdejo
Din bedømmelse