2018

Umathum Blaufränkisch

Udsolgt

Smuk og elegant vin baseret på 100% Blaufränkisch, der udgør Østrigs måske mest lovpriste rødvinsdrue. Dens store potentiale opnås især i regionen Burgenland, hvilket denne friske, let krydrede version fra Umathum udgør et skønt bevis på - en pragtfuldt rank og struktureret vin, der kan nydes afkølet for sig selv eller til diverse mellemfyldige retter med eller uden kød.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
200,00 DKK
 • Køb 6 og spar 160,00 DKK  20% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 156,00 DKK  22% pr. stk.

Umathum Blaufränkisch dyrkes på østvendte skråninger i den ellers flade østligste del af Østrig, der byder på udsigt over den store, lavvandede Neusiedlersee med Ungarn på den anden side. Fra søen blæser endvidere kølende vinde op på den kalkrige jord (muschel-kalk) med skifer og småsten på toppen. Det giver dybe rødder og derfor også modstandsparathed over for perioder med tørke, hvilket igen sikrer en højere kvalitet i druerne, der i øvrigt er passet, plejet, sorteret og til sidst høstet i hånden og hjembragt til vinhuset. Her har most og skaller påbegyndt deres gæring i åbne gæringstanke og afsluttet den i store træbeholdere. Til sidst har den unge vin lagret to vintre på brugte egetræsfade inden den er meldt klar til aftapning og frigivelse.

Den færdige vinen har således en intens granatrød farve og byder på en aroma af mørke bær, herunder kirsebær og lidt brombær
komplimenteret af en mørk kerne af peber og lidt urter samt strejf af kakao og tobak.
På tungen flyder indtrykkene sammen i en rank, mediumfyldig vin med lette tanniner, en frisk frugtsyre og alt i alt en tårnhøj drikkeglæde!

Vi anbefaler en times iltning før servering ved 14-16 grader - eksempelvis til intense pastaretter (var der nogen, der sagde ragout?), Wienerschnitzel, rodfrugter og fjerkræ.

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Umathum
 2. Type
  Type
  Rødvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  5909.2018
 4. Område
  Område
  BURGENLAND
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,50
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Umathum Blaufränkisch
Din bedømmelse