- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.4757.2021
- LandFrankrig
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskJa
- Primær Drue
På Tue-Loup-marken i Brézé, der finder sted i Loire-regionen Saumur, høstes frugten til denne forfriskende rødvin, der med rød bærfrugt og smidig figur minder os alle om, hvorfor man egentlig burde drikke meget mere Cabernet Franc - ikke mindst i sommermånederne.
Vinificering
Denne vin er således lavet på 100% håndhøstede druer bestående af netop Cabernet Franc, der i vinhuset gærer på det naturlige gær og derefter fordeler sig i to forskellige beholdere over de næste 12 måneder; de 70% i 2-3 år gamle franske 228-liters egetræsfade og de resterende 30% cement-æg. Vinen aftappes ufiltreret og med en lav tilsætning af sovl.
Aroma og smag
I næsen fremstår resultatet friskt, saftigt og samtidig komplekst med solmodne skovbær og ligefrem jordbær med dertilhørende pift af urter, peber samt en smule tobak og skovbund.
En vibrerende syre opliver helheden på en behageligt mundrensende måde, idet vinen rammer tungen. Herfra følger en slank men spændstig eftersmag med krydderier og en oplevelse af krydret og dyb frugt, der holder ved.
Serveringsforslag
Dette er rødvin til det krydrede franske køkken med kødretter á la svin, lam, okse eller fra det vegetariske univers i for maf squash, auberginer, tomater peberfrugter og grønne asparges - gerne vendt i sydfranske urter og hvidløg før en tur i ovnen eller på grillen.
Vi anbefaler at nyde vinen inden for de kommende 8 år med servering på 14-16 grader.
Anmeldelser og point
92 point - Robert Parker's Wine Advocate, juni 2024
"The 2021 Tue-Loup is crafted from vines planted on alluvial soils facing west. It possesses a gourmand, fresh bouquet of raspberries, strawberries and violets, followed by a juicy, fresh and long palate with bright acids and seamless texture, concluding with powdery tannins, lovely balance and a delicate, floral finish. It matured for one year in two-thirds used barrels and one-third in egg-shaped concrete tank."
Tidligere årgange:
16+/20 point - Jancis Robinson (årg. 2020)
"Certified organic. Loamy sand over limestone. Western exposure. Aged 10 months in barrel (70%) and concrete egg (30%).
Light garnet hue. Some reduction then floral notes as it opens. Minerally and fresh on the palate. Very fine tannins. Quite digeste but needs a little longer to fully knit. (JL)"