- Producent
- Type
- Varenr.4757.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Arnaud Lambert Clos Tue-Loup Rouge Brézé
Håndhøstet, herlig og ukompliceret Cabernet Franc fra den økologisk dyrkede Clos Tue-Loup monopol-mark i Saumur.
Vinificering
Vinen gærer på det naturlige gær med, og de 70% har herefter fået æren af 12 måneders lagring i 2-3 år gamle franske 228-liters egetræsfade, mens de resterende 30% modnes i cement-æg. Vinen aftappes ufiltreret og med en lav tilsætning af sovl.
Aroma og smag
I næsen fremstår resultatet veludviklet og modent med komplekse aromaer af urter, peber, en smule tobak og læder nænsomt omfavnet af sødmefulde, solmodne skovbær, brombær og skovbund. En vibrerende syre opliver helheden på en behageligt mundrensende måde, idet vinen rammer tungen.
Herfra følger en slank men spændstig eftersmag med krydderier og en oplevelse af krydret og dyb frugt, der holder ved.
Serveringsforslag
Dette er rødvin til det krydrede franske køkken med kødretter á la svin, lam, okse eller fra det vegetariske univers i for maf squash, auberginer, tomater peberfrugter og grønne asparges, alt sammen gerne vendt i sydfranske urter og hvidløg før en tur i ovnen eller på grillen.
Vi anbefaler at nyde vinen inden for de kommende 8 år med servering på 14-16 grader.
Anmeldelser og point
16+/20 point - Jancis Robinson, juni 2022
"Certified organic. Loamy sand over limestone. Western exposure. Aged 10 months in barrel (70%) and concrete egg (30%).
Light garnet hue. Some reduction then floral notes as it opens. Minerally and fresh on the palate. Very fine tannins. Quite digeste but needs a little longer to fully knit. (JL)"