2023

Il Borro Lamelle Bianco IGT

Frisk og lækker hvidvin på Chardonnay samt 4 lokale italiener-druer, der beviser, at man bestemt kan lave skøn hvidvin i Italien!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 186,00  DKK
 • Køb 12 og spar 186,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 208,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
238,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5334.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Fra vinstokke plantet i Il Borros skifer- og fossilholdige jord 450 meter over havets overflade kommer den skønne Lamelle, hvor Chardonnay (60%) fra 2023 og frem har fået selskab af de mere eller mindre hjemmehørende  druesorter Vermentino, Viognier og Trebbiano. Denne sammensætning er med til at holde energiniveauet højt i de stigende temperaturer, og vinen får desuden et mere udpræget og i øvrigt ret klædeligt italiensk tvist sammenlignet med tidligere årgange.

Vinificering

I kælderen nedkøles druerne inden presning, der afløeses af en kontrolleret gæring med egnens vilde gær i store akacie-fade. Efter gæringen venter en kort lagring på de fine gærrester i ca. 2 måneder, hvorefter vinen hældes på ståltanke for at finde sig selv inden klaring og aftapning i løbet af det efterfølgende forår.

Aroma og smag

Disse forhold er med til at give en fantastisk frisk, frugtbåren og sprød vin med fokus på hvide forårsblomster, friskpresset ferskensaft, hvid peber, knuste sten, friske urter og også lidt cremet honning at slutte af på. Vinen føles ekstremt ren og elegant på tungen og har en behagelig syre og mineralitet i den frugtbårne eftersmag, der er lige til at gå til.

Serveringsforslag

Lamelle er en flot ledsager til f.eks. sprøde salater, sushi, friske oste og hvide pizzaer, og så er den et godt eksempel på, at der i Toscana ikke kun laves store rødvine!

Anmeldelser og point

Årgang 2022

90 Point - James Suckling, august 2023

"A fresh and bright chardonnay with sliced green apples and lemon blossom. It’s medium- to full-bodied with nice fruit and a crisp finish. Lime zest. From organically grown grapes. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Borro Lamelle Bianco IGT
Din bedømmelse