Om Ökonomierat Rebholz Riesling Buntsandstein Trocken
Den imponerende Riesling Buntsandstein markerer indgangen til Rebholz' smækre serie af terroirvine - her fra et udvalg af parceller med ensartede jordbundsforhold, der får den til at smage af ypperlig enkeltmarksvin til en noget venligere pris.
De udvalgte parceller er i praksis rige på sandsten, hvilket almindeligvis udmunder en vin med en viril syre og finesserig, let urtet aroma, og Buntsandstein er således lidt af en signaturvin for Rebholz!
Vinificering
I vinhuset undergår de friskplukkede druer 24 timers koldmaceration, inden de presses og vildgæres i store, neutrale egetræsbeholdere. Der foretages ingen filtrering inden aftapning, og der benyttes meget begrænsede mængder SO2.
Aroma og smag
Den resulterende vin har en kølig og intens aroma pakket med bl.a. gnistrende flint, citrongræs, blomstermark og friske krydderurter samt - naturligvis - de bærende frugtnoter af bl.a. saftige, grønne æbler og solmodne ferskener.
På tungen er den intenst forførende og bredspektret. Den slanke og ranke kropsholdning ulmer af koncentreret frugt, der står knivskarpt og transparent med oceaner af syre og kalk-associerende mineralitet.
Serveringsforslag
Buntsandstein kan i sin ungdom med fordel iltes 1-2 timer før servering, hvormed den vil åbne endnu mere op for nuancespektret. Som med alle vine fra Rebholz, giver vinenes naturligt høje syreindhold desuden et langt lagringspotentiale - mindst 10 og muligvis også 15 år fra høståret.
Prøv den eksempelcis i selskab med ceviche, stenbiderrogn, dampede blåmuslinger eller sågar fjerkræ hele året rundt!
Anmeldelser og point
93 point - James Suckling, september 2020
"This Pfalz dry riesling has so much individuality with lime and bergamot, herbal and floral notes. Good substance and concentration, but still very straight with a slightly austere, mineral finish. From biodynamically grown grapes. Drink or hold."
16,5 point - Jancis Robinson, juni 2020
"It’s a fascinating exercise to try to discern the differences in expression of the different terroirs, but the Riesling of sandstone (Buntsandstein) provenance seems to add a little more of a herbal aroma to the fragrance, while the contribution of stone fruit appears a fraction less marked. And so it turns out on the palate, where herbal and stony nuances define the flavour. (MS)"