- Producent
- Type
- Varenr.6018.2022
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Pencarrow-serien fra Palliser Estate illustrerer år efter år, hvordan man kan lave dejligt umiddelbare (men aldrig simple!) vine til pragtfulde priser set i forhold til, hvad man får. Denne ubestridelige sandhed gælder således også for denne fadlagrede Chardonnay fra vinmarkerne 'Om Santi' og 'Palliser Vineyard' i Martinborough, der i øvrigt er bredt anerkendt for at være dét vinområde i New Zealand, hvor vinene smager mest af Bourgogne.
Vinificering
Pencarrow Chardonnay fadgærer på franske egetræsfade og fortsætter her sin lagring i 10 måneder, hvor de bundfældne gærrester jævnligt omrøres med henblik på at føje ekstra struktur og kompleksitet til vinenes ellers frugtbårne smag. Vinen aftappes efter en nænsom filtrering lige her i vinhuset hos Palliser Estate.
Aroma og smag
I glasset har vinen en kompleks og bredt favnende frugtprofil, hvor modne citrusfrugter, nektariner, æbler og ananas toppes af hvide forårsblomster og havluft inden mødet med ristede hasselnødder, brød og vanilje fra fadlagringen.
På tungen optræder vinen med en elegant struktur og med en intens Chardonnay-frugt i flot balance mellem dejlig frugtsødme og en sprød, stabiliserende syre.
Serveringsforslag
Netop den friske syre samt en krydret eftersmag gør vinen særdeles alsidig til mad; f.eks. skaldyr, fisk, lyst kød, cremet pasta eller risotto. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.