2022

Belondrade y Lurton (ØKO)

En af Spaniens bedste hvidvine! Lækker fedme og flot syre, som vi kender det fra Meursault i Bourgogne, og dog stadig med en rank syre og fornem friskhed, som old-school Verdejo, når det er bedst!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
499,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0315.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Belonfrade y Lurton (ØKO)

Belondrade y Lurton har i en årrække været anerkendt som en af spaniens største hvidvine. Vinmager Didier Belondrade og hans søn, Jean, ser sig dog aldrig tilfredse; de seneste år har de fortsat deres erhvervelse af nye marker i ekstraordinær kvalitet, mens de har konverteret til økologisk dyrkning og i alle aspekter arbejder ud fra en bæredygtig bevidsthed om alt fra genbrug af flasker og folie til brug af kompost og grøn energi...

Imens fortsætter vinen sin fremmarch mod endnu stærre spændstighed og en kvalitet, der i vores øjne stadig er stigende!

Vinificering

Og her er den så, Belondrade y Lurton med sine 95% Verdejo og 5% andre, lokale druesorter, der er dyrket, høstet og i alle processer behandlet med maksimal kærlighed.

I vinhuset vildgæres mosten på egetræsfade, inden vinen lagres i selskab med gærresterne i 10 måneder på franske fade. Dermed udsættes vinen både for mange forskellige gærtyper, lidt luft og eg, inden Didier har ladt den gennemgå en nænsom filtrering og aftapning.

Aroma og smag

Resultatet bliver af den grund karaktérfyldt og pompøst: En dyb og intens vin med en fremragende balance og en smule fadkarakter med et lækkert strejf af æble og honning. På tungen cremet og fyldig og dog stadig med en rank syre og - for vintypen - fornem friskhed.

Serveringsforslag

En avantgarde vin som denne har en vældig personlighed men kræver derfor også opmærksomhed og gerne mad på bordet - bl.a. friterede blæksprutter, honning-glaserede lakseloins, skaldyrsfade og fjerkræ... Eller til kylling, risotto med svampe eller paella med skaldyr.

Denne mægtige skabning kan lagres i både 10 og 20 år - muligvis mere. I dens første fem leveår anbefaler vi desuden at dekantere den 1-2 timer før servering ved 10-12 grader...

Anmeldelser og point

Årgang 2021:

95 point - Robert Parker's Wine Advocate, januar 2023

"The 2021 Belondrade y Lurton is showing superb, pure, crystalline, clean, pure and expressive, delicate, elegant and subtle. The oak feels perfectly integrated despite being a very young wine. It has notes of white flowers, orange peel, hints of peach and dry hay and is quite varietal, with a faint bitter twist on the finish that, to me, is a textbook descriptor of the Verdejos from yesteryear. It has 13.8% alcohol and a pH of 3.8. 102,023 bottles, 2,533 magnums and some larger formats produced. It was bottled in July 2022."


Verema award-vinder for "winery with best track record'' over 25 år

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Belondrade y Lurton (ØKO)
Din bedømmelse