2023

Muga Blanco

Mugas populære hvidvin lægger sig stilistisk mellem det helt sprøde og umiddelbare på den ene side og de mere klassiske men ofte også temmelig tunge, fadlagrede hvide Rioja-vine på den anden. 

 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 129,00  DKK
 • Køb 12 og spar 129,00  DKK  24% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 149,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
170,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0110.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Velkommen til Mugas dejlige og populære hvidvin, der passer til rigtig mange formål og som derfor næææsten er en skam ikke at have liggende derhjemme. Stilistisk lægger Muga Blanco sig nemlig mellem det helt sprøde og umiddelbare på den ene side og de mere klassiske men ofte også temmelig tunge og fadlagrede smage fra de traditionelle hvide Rioja-vine på den anden.

I Muga Blanco får du altså lidt af det hele - intet er for meget, og det er, som om denne balancegang udføres med stadig større artistisk overbevisning for hver årgang, vi får hjem!

Vinificering

Processen bag Muga Blanco afspejler denne balancegang til fulde. Vinen laves på ca. 90% af den klassiske Viura og desuden lidt aromatisk Malvasía og Garnacha Blanca. Efter en langsom og kølig gæring på nye franske egetræsfade følger 3 måneders lagring på de fine gærrester, der står som eksemplet på den omhyggelige men aldrig overgjorte forarbejdning, som kendetegner alt, hvad der kommer fra Mugas hånd.

Vinen hviler herefter videre i tank, inden den klares, hældes på flaske og sendes til Danmark.

Aroma og smag

I glasset bærer Muga Blanco en smuk, strågul farve, som smukt matcher den sammensatte frugtaroma af grønne æbler, blandede citrusfrugter, knuste sten og hø samt et let strejf af egetræ fra fadet. Smagen fortsætter i et på én gang saftigt og lækkert velstruktureret frugtspor, der i eftersmagen øger sit spænd med både honningristede hasselnødder og nybagt brød.

Serveringsforslag

Dette er perfekt vin til både lette og mere fyldige fiskeretter samt til et bredt udvalg af charcuterie og tapas. Servér i dag ved 8-10 grader eller læg den i kælderen i op til 10 år.


Anmeldelser og point

Om årgang 2022
92 point - James Suckling, oktober 2023

"Very pretty aromas of honeysuckle, apple and pear with hints of stone. Medium body. Crisp and vivid with a stony undertone. Crisp and delicious. Blend of mostly viura with garnacha blanca and malvasia. Only 60% wood in this. Drink now."

90 point - Tim Atkin MW, januar 2024

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Muga Blanco
Din bedømmelse