- ProducentPriorat Natur
- TypeGastronomi
- Varenr.001046
- LandSpanien
- Område
- ØkologiskNej
Saltede Marcona-mandler – verdens fineste mandeltype!
Marcona betragtes vidt og bredt som verdens mest eksklusive mandelsort. De indeholder mere mandelolie end andre sorter, hvilket giver dem deres cremede og rige smagsprofil, og de er samtidig en fremragende kilde til umættede fedtsyrer, protein og fibre.
Sansemæssigt er marconamandlerne korte, runde og silkebløde med en naturlig sødme, som gør dem til noget helt særligt. Deres lave høstudbytte er prisen for en uovertruffen kvalitet, hvor både smag og tekstur er i en klasse for sig.
En specialitet fra den spanske Middelhavskyst
Marcona-mandler trives bedst i solrige, tørre områder med minimal frost og regn, hvilket gør Spaniens østkyst og Mallorca til de perfekte voksesteder. De 3-5 meter høje mandeltræer har i århundreder været en vigtig del af områdets landbrug og gastronomi, men de seneste årtier har de opnået global anerkendelse takket være dedikerede kokke og restauranter.
Aroma og smag
Disse marcona-mandler har en delikat nøddeagtig aroma, der straks vækker appetitten. Smagen er fyldig, blød og dog knasende sprød med en perfekt balance mellem sødme, bitterhed og salt i den delikate finish.
De let ristede noter fremhæver deres cremede tekstur, og den afsluttende sprødhed gør dem til en uimodståelig snack.
Serveringsforslag
Vi kender næsten ikke den vin, der ikke bliver bedre af at få en skål af disse marconamandler serveret "on the side". Især anbefaler vi dem til spanske hvidvine fra Galicien eller Rueda, krydrede orangevine eller til lysere rødvine på f.eks. Mencía, Gamay eller Pinot Noir. Derudover er de unægteligt uimodståelige til mousserende vine såsom Cava og Champagne.