- Producent
- Type
- Varenr.0932.NV
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent19
- ØkologiskNej
Boal (klon af Malvasia) er en af mest sjældne hvide druer på Madeira og kræver minimum 10 års lagring for at udvikle den klassiske Madeira-karakter. Og tak for det, da. Som vi ser det, er Justino's Boal nemlig det stærkeste eksmpel af dem alle på, hvad Madeira kan, som eksempelvis portvin IKKE kan...
Vinificering
Boal gærer længere end Madeira-vinene på Verdelho men omvendt kortere end Malvasia, og dermed ender vinen i den søde ende af spektret omend stadig med en tørhed, mange "moderne" ganer sætter pris på. Og denne vin så fra fade, der har lagret i minimum 10 år, inden den færdige vin blandes og hældes på flaske.
Aroma og smag
Boal har en smuk og ren mahogni-farve med et grønligt skær. Duften er pakket med karamelliserede mandler, valnødder, karamel, grønne rosiner og røg. Smagen er sød men frem for alt frisk og saftig takket være en høj og livgivende syre, der ledsages af flere nødder, brun farin og brændt appelsinskal. Dertil kommre en opløftende salt-fornemmelse i den lange og intense eftersmag.
Serveringsforslag
En vin der både kan bruges til det salte og det søde køkken. F.eks. en salt ret med masser af svampe og nødder, faste oste med nøddepræg som f.eks. comté eller til desserter med appelsin. Og så naturligvis til klemmentiner, pebernødder, mørk chokolade og diverse andre af de ikke allersødeste lækkerier ved juletid.
Boal en kan efter den har været åben holde sig frisk i flere måneder på køl.
Medium Sweet, 90 gram restsukker pr. liter.
Anmeldelser og point
4,5/6 dråber - Vinmagasinet Grape:
Meget sjov vino som enhver bør prøve. Her er en vin, der har fuld smæk på syren men i en harmonisk indpakning der er rigtig sjov, god og nem at gå til.
Mad About Madeira:
"My favorite in the quartet of the classic grapes. Inviting nose with burnt sugar, walnuts, honeyed fruits, some spices and orange peel on top of that. Impressive intensity on the palate. Some smoked tea, vanilla, candied orange peel and moist tobacco. Sugar cane syrup as well, just as the one produced on the island. Impressive precision on the finale, with great balancing acidity. Brilliant."