2022

Marquis de Pennautier Chardonnay Terroir d'Altitude

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
1 stk.
Tilbudspris 99,00  DKK Regulær pris 189,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Hvidvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4076.2022
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    12
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Marquis de Pennautier 'Terroir d'Altitude' er lavet på 100% Chardonnay fra Château de Pennautiers højest beliggende marker i det nordlige Languedoc 360 meter over havets overflade. Til sammenligning med de fleste andre marker i området står stokkene her køligere, mere udsat og modner derfor langsommere, hvilket i bytte giver en friskere syre, en mere finesserig bouquet... og i sidste ende en mere helstøbt vin!

Vinificering

I respekt for friskheden i druerne udføres høsten om natten, når det er køligst. I kælderen er vinen skabt efter forbillederne i Bourgogne med gæring på egetræsfade med efterfølgende battonnage (omrøring af gærresterne) i 3 måneder for optimere på vinens kropsfylsde og kompleksitet og samtidig bevare dens saftige frugt.

Vinen færdiglagres på ståltanke og frigives næste efterår.

Aroma og smag

Den færdige vin er dermed skønt gylden i farve og præsenterer en fyldig, ferskendomineret aroma af netop solmodne ferskener svøbt i citronsaft, blomsterhonning samt vanilje og nødder fra den korte fadlagring.

Dette følges op af en frisk og velafbalanceret smag, der ved at forene den cremede, mediumfyldige krop med den energiske frugtsyre og rankhed vidner om en komplet og vellavet Chardonnay, som sender de fleste andre franske Chardonnay-vine til tælling i dette venlige prisleje.

Serveringsforslag

Vinen er et oplagt match til lyst kød, fjerkræ, rødspættefilet eller som aperitif.

Vi anbefaler at servere den ved 8-10 grader inden for ca. 8 år fra høståret.


Anmeldelser og point

92 point - Tim Atkin MW