2018

Tres Pilares Monica Fernandez Verdejo 18 m. Amphora

Amfora-lagret Verdejo med stor kompleksitet og personlighed!

92 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 359,00  DKK
 • Køb 12 og spar 359,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 399,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
459,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0326.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Kraftig & fyldig

Den lidenskabelige og livselskende Mónica Fernández havde en speciel plads i Fernández-brødrenes liv, og i hendes traditionselskende ånd laver de så denne komplekse Verdejo, der efter en lang lagring på amfora bringer minder om Rueda-vin fra de gode, gamle dage…

Dyrkning og vinificering

Tinaja de Barro kommer – som vores anden vin i Mónica Fernández-serien - fra 100% Verdejo dyrket på grus og sten i 800 meters højde.

I kælderen presses druerne og spontangæres så i temperaturstyrede tanke. Efter endt gæring hældes vinen på små 160-liters italienske amforaer af terracotta-ler, der nedgraves i jorden for at holde en konstant kølig temperatur – ligesom i oldtidens vine fra såvel Spanien som fra resten af middelhavsområdet. I modsætning til træ trænger der ikke som sådan luft ind i terracottaen. Til forskel fra ståltanke præges den på en eller anden måde alligevel af forholdene på den anden side, mens den ovale form skaber en naturlig rotation og dermed anderledes modning i løbet af de i alt 18 måneder, den varer.

Vinen hældes dernæst tilbage på ståltanke og senere så på flaske, hvori den tilbringer endnu et par år indtil den frigives.

Aroma og smag

Den færdige vin ender på den måde med en strågul farve tilsat gyldne strejf – dog langt mindre udtalt end den anden vin i Monica Fernández-serien. I næsen er den mineralsk, kalk-agtig og karaktérfuld i sine dybe og modne frugtnoter, der runder kvæde, havtorn, abrikoser og citronskal på sin lange vej.

I baggrunden hviler nødder og surdej på en kalk- og stenrig bund af sitrende energi. Netop energien er et vitalt element i den samtidig fyldige, intense og knastørre smag, der på den måde holder sig frisk og drikbar til et væld af anledninger og formål.

Serveringsforslag

Denne Mónica Fernández-vin kan nydes uden mad til den, som fordybes vil. Og dog anbefaler vi den i særdeleshed i gastronomiske sammenhænge; til grillet, marineret fisk og skaldyr, modnet manchego-ost, pizza eller paella, eksempelvis.

Vi anbefaler dig at nyde den afkølet ved 7-10 grader inden for ca. 15 år fra høståret.


Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, juli 2023

"Medium gold outlook with an intense nose full of dried lemons, fine lees, golden berries, stones and some preserved artichoke. Full-bodied and broad on the palate showing good energy and freshness before a saline, bone-dry finish. 100% verdejo. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tres Pilares Monica Fernandez Verdejo 18 m. Amphora
Din bedømmelse