2022

Caprili Rosso Toscana Ilex

Lækker, elegant og lad os da lige slynge "saftig" oven i ordbunken om denne hverdags-Sangiovese, som desværre er alt for nem at drikke... 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 109,00  DKK
 • Køb 12 og spar 109,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 119,00  DKK  15% pr. stk.
1 stk.
140,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5314.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Caprili Rosso Toscana 'Ilex'

Caprilis bud på en saftig og drikkevenlig hverdagsvin laves sådan ca. på 90% Sangioviese fra Caprilis egne vinmarker i Montalcino, altså samme område de store Brunello-vine. Desuden tilsætter winemaker Giacomo 10% Merlot for at udbløde de lidt rå tanniner, som ville være lidt for dominerende i en så ung vin lavet på 100% Sangiovese. Som sagt, så gjort, og Ilex ender dermed som en dejlig frisk og smigrende vin, der har som sin eneste ulempe, at den er alt for nem at drikke...!

Vinificering

I praksis er 'Ilex' naturgæret, altså uden tilsat gærkultur, og har efterfølgende tilbragt tre måneder i ståltank inden aftapning. 

Aroma og smag

Dermed er det ungdommens virilitet og saftighed, der præger dens aroma og smag: Uden omsvøb handler det om en kerne af friske røde og mørke bær på den ene side og
urter og jordbund på den anden uden forstyrrende fadpræg eller tung alderdom. På tungen er således vinen slank og umiddelbar med et yderst diskret tannin-spark, og frugtsyren følger fint de røde frugtnoter til dørs i eftersmagen.

Serveringsforslag

Når du skal drikke den, er Ilex en glimrende all-round-madvin, ikke mindst til italienske klassikere tilberedt med de lokale sammensætninger af urter. Sæt den f.eks. på bordet, når aftensmaden står på charcuteri, pasta, pizza, carpaccio eller diverse lyse kødretter, og servér den inden for sine første 5 leveår ved 13-15 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Caprili Rosso Toscana Ilex
Din bedømmelse