2022

Coudurier-Jung Hautes Côtes de Nuits Blanc

Elegant, helt ren og moderne Bourgogne Chardonnay fra de mest udsatte, spændende terroirs i Côtes de Nuits.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 389,00  DKK
 • Køb 12 og spar 389,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 439,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
499,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4336.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

I Hautes Côtes de Nuits ligger de mest udsatte og i hedebølgestunder derfor også nogle af de køligste terroirs langs den nordlige halvdel af Bourgognes gyldne skråning aka. Côte d'Or. Derfor giver det netop her - trods den store overvægt af Pinot Noir i Côte de Nuits - mening at plante Chardonnay, som erhverver sig en spændende ren og sprød kant samt en overvejende tørhed trods sødmefulde fristelser blandt de mange smagsindtryk.

Sådan er det i hvert fald i dette elegante og kvantitativt begrænsede eksemplar af racen fra mikro-vineriet Coudurier-Jung.

Vinificering

Druerne fra Coudurier-Jung bringes til vinhuset i Beaune i små, flade kasser, så ikke de nederste risikerer at briste i processen. Dermed er det Chardonnay i sin bedste forfatning, der køles ned til den såkaldte koldmaceration. I denne proces udtrækker mosten inde i druerne vital tekstur og smag fra drueskallerne, der i sidste ende skaber en god del af energien i den færdige vin. 

Efter et døgn eller to presses druerne nænsomt ned i brugte barriques. Her gæres de på det naturlige gær og lagres i knap 12 måneder, og så er vinen ellers ved at være klar. 

Aroma og smag

I glasset optræder den klart strågul med gyldne reflektioner, som til fulde matcher de pivrene duftindtryk af kornblomster, citrusblomster, honning, saftige gule æbler, yoghurt og nybagt brød.

Disse charmerende noter går igen og forstærkes på tungen i en mediumfyldig figur, der er nydeligt frisk og velbalanceret. Sammenlignet med Couduriers entry level-Chardonnay "Rêves de Gabriel" får du her en højere syre, mere mineralsk elektricitet og i det hele lidt længerevarende smag - stadig dog med den samme rene fornemmelse og underspillede kompleksitet.

Serveringsforslag

Coudurier-Jung Hautes Côtes de Beaune har noget kraft bag sig, dog ikke mere end at den kan nydes uden tilbehør, hvis man bare trænger til et seriøst lækkert glas vin. Imidlertid er den i dén grad også en madvin til f.eks. grillet eller stegt fisk og skaldyr, gerne med en intens sauce og et frisk/syrligt element på tallerkenen.

Den vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 5-10 år. Når det er sagt, gør den allerede nu et markant væsen af sig - især, hvis du ilter den på karaffel i en halv til en helv time, inden den skal drikkes.

Servér den endelig ikke alt for kold. Vi anbefaler fra 8 og op til 11 grader!

 
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Coudurier-Jung Hautes Côtes de Nuits Blanc
Din bedømmelse