2020

Louis Latour Hautes Côtes de Beaune Rouge

Drikkevenlig, lækker og saftig Côtes de Beaune fra Bourgognes øverstliggende marker. De marker, der er allermest "cool"!

Fra superårgangen 2020, som Robert Parker giver 95 point/ Wine Spectator 94 point

4,1 på Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 279,00  DKK
 • Køb 12 og spar 279,00  DKK  28% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 315,00  DKK  18% pr. stk.
1 stk.
385,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4574.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Louis Latour Hautes Côtes de Beaune

Côtes de Beaune - den ene af de to mest prestige-tunge subregioner i Bourgogne - er hjemsted for nogle af de bedste marker og vine, du kan forestille dig. Oppe over Beaunes Grand Cru-markerne ligger så de marker, der en gang var for vindomsuste og udsatte til at kunne lave rigtig god vin. Men tiderne forandrer sig, og i nutidens klimatiske virkelighed betaler det sig at holde et vågent øje med disse almindeligvis køligere terroirs i Hautes-Côtes-de-Beaune!

Vinificering

Således baggrunden for denne klassiske og saftige Pinot Noir, der er håndhøstet og i kælderen afstilket og gæret i åbne cementkar på traditionel vis. Vinen har herefter gennemgået 12 måneder lagring, dels i ståltanke, dels mediumristede egetræsfade skabt til anledningen af Louis Latours eget bødkeri. 

Aroma og smag

Den resulterende vin med den rubinrøde og transparente glans er generøs i sin aromatiske klang af mørke, solmodne kirsebær og blåbær, der bakkes op af muskatnød, muld, mokka og lakrids.

På tungen lever frugten videre i slank og saftig stil: Eftersmagen er præget af bløde tanniner, en lækker frisk og balancerende syre samt et klassisk let jordet/svampet udtryk, der levner tæt på ingen tvivl om druernes geografi - og som nemt kunne have indløst et par hundrede kroner mere andre steder i Bourgogne.

Serveringsforslag

Vinen er således et oplagt match til retter med svampe, sydfranske urter og grøntsager - gerne ledsaget af kalvekød, fjerkræ og sågar stegt eller grillet fisk.

Vi anbefaler at nyde den ved 13-16 grader - allerhelst efter en times tid på karaffel for at den kan få tid til at folde alle sine sider ud.

 

Anmeldelser og point

90 point - James Suckling, september 2021

"Plenty of bright red fruit on the nose, but also some spice and licorice. We really like the way the fruit animates the sleek palate and the fresh acidity makes the finish crisp and clean. Drink now."


4,1 stjerner - Vivino

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Hautes Côtes de Beaune Rouge
Din bedømmelse