2022

El Picoteo Rosado (ØKO) Syrah

Økologisk, tør sommer-rosé med god harmoni mellem syre, fylde og den sommerlige smag af røde bær fra El Picoteo.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
100,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0622.2022
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Og hvad betyder El Picoteo, tænker du så? Jo det stammer såmænd fra verbet Picotear, som løst kan oversættes med at nippe/tage mad (tapas) med fingrene. Et praktisk formål, da det netop er, hvad vi anbefaler til denne skønne økologiske serie af vine fra de kalkrige terroirs i Spaniens tørre sydøst. 

Vinificering

Druerne udvælger de fra de køligst beliggende marker, og så høster de ellers ved nattetide for bedst at bevare syren og frugtintensiteten. I vinhuset gæres og lagres vinen så på temperaturstyrede ståltanke vinteren over.

Aroma og smag

Smagen er ren og frugtdrevet på behersket vis og teknisk set tør. På tungen skaber frugtaromaernes sødmefulde associationer ikke desto en fornemmelse af sødme, som gør vinen uhyggeligt nem at drikke, så længe tilbehøret dog ikke i sig selv er sødt.

Serveringsforslag

I gastronomisk sammenhæng anbefaler vi på den baggrund at holde igen med jordbærrene og andre søde sommerfrugter, mens du nyder El Picoteo Rosado. På egen hånd eller til frokosten er den derimod et oplagt valg! Servér den i givet fald direkte fra køleskabet. Efter få minutter i glasset stiger temperaturen en smule, og aromaen vil folde sig ud.

OBS: Er du nysgerrig efter selv at udforske tapas-verdenen, kan du eksempelvis se dig om her på siden. Her forhandler vi både serrano-skinke fra Batallé, ibérico-skinke fra Joselito, chorizopølser fra Palacios, Zamorano-ost fra Vicente Pastor og ansjoser eller Bonito-tun fra Ortiz.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:El Picoteo Rosado (ØKO) Syrah
Din bedømmelse