2021

Tenuta di Ghizzano 'Il Ghizzano' Rosso (ØKO/BIO)

Ung, biodynamisk Sangiovese-vin, der sprudler af livsglæde og er noget af det bedste match til italienske antipasti og ikke alt for intense pasta-klassikere!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00  DKK
 • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 225,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5303.2021
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Tenuta di Ghizzano 'Il Ghizzano' Rosso

Sidder du allerede klar med burrataen, olivenolien, parmaskinken, salamien og måske det pandestegte brød i klassisk uformel antipasti- eller blot hyggestil, er der for os ingen tvivl: Det er denne unge, livsglade "Il Ghizzano", du skal sætte din lid til!

Med sin korte lagring og vildgærede snilde præsenteres Sangiovese-druen i Il Ghizzano så oprigtigt og "nøgent" som det kan lade sig gøre uden at skabe en kedelig vin. For det er det langt fra, og dét er der mange lufttørrede madprodukter, grøntsager og i det hele taget "lettere" italienske madretter og delikatesser, der trives virkelig godt med. I hvert fald når producenten hedder Tenuta di Ghizzano og vinen er SÅ ren og vellavet som her!

Vinificering

Il Ghizzano fremstilles i al sin enkelthed af ca. 95% Sangiovese og 5% frugtig og udblødende Merlot fra to de enkeltmarker Santa Maria og Il Monte. Efter ankomsten til vinhuset knuses druerne blidt, så skallerne brister og den vilde gær kan indlede sit arbejde. En relativt kort lagring på store neutrale beholdere sikrer, at vinen ikke tager smag af andet end sig selv, inden den hældes på flaske, hvilket vi nu nyder frugten af.

Aroma og smag

I duft og smag får du på den baggrund alt, hvad man kan håbe fra en Sangiovese-vin i denne prisklasse med pivfriske kirsebær, saftige lyse blommer, tørrede markblomster, skovbund og et strejf af citrus. På tungen er vinen mediumfyldig, rank og saftig med velintegrerede tanniner og en frisk, livlig frugtsyre, der byder den oplevede sødme fra frugtnoterne op til dans. I praksis er den dog ganske tør i den rene eftersmag, der føles let, transparent og uproblematisk, mens den varer længere, end man måske først skulle tro.

Serveringsforslag

Som antydet indledningsvis er dette din "go to-vin" til italienske delikatesser og antipasti. Det er desuden en vin, der bygger bro mellem de helt sarte 'Pizze Bianchi' og de mere smagsintense med tomatsauce og spicy Pepperoni eller Ventricina, og endelig er den et hit til mangen en pastaret, lasagne-servering og kylling.

Vi anbefaler at nyde den relativt kølig - fra 12 grader og helst ikke over de 16 inden for 7-8 år fra høståret.


Anmeldelser og point

92 point - Vinous, august 2023

"The 2021 Il Ghizzano is a deep, fleshy wine. Succulent dark cherry, plum, spice, leather, tobacco and incense are nicely pushed forward. This racy coastal red has a ton to offer. A dollop of Merlot softens the edges nicely."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta di Ghizzano 'Il Ghizzano' Rosso (ØKO/BIO)
Din bedømmelse