- Producent
- Type
- Varenr.0349.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
Om Buil & Giné 'Joan Giné' Blanc
Hvid Priorat? Så sandelig ja, her i en hamonisk version, der både har fylde, intensitet, frugt og friskhed fra de traditionelle hvide Priorat-druer Garnatxa Blanca (ca. 60%), Macabeu, Viognier, Pedro Ximenez og Moscatel.
Vinstokkene er i dag omtrænt end 40 år gamle og trives alle i Priorats karakteristiske skiferholdige jord, hvilket til sammen sikrer en vin med god kompleksitet og smagsintensitet. Og tak for det!
Vinificering
I markerne høstes de respektive druesorter separat ved optimal modenhed, hvilket kan være på meget forskellige tidspunkter over sensommeren og efteråret.
I vinhuset vinificeres de således også hver for sig med temperaturstyret gæring i brugte egetræsfade og fortsat fadlagring i ca. 6 måneder med jævnlig battonage (omrøring af gærresterne), inden vinene samles til én vin og hældes på flaske.
Aroma og smag
Den færdige vin er på den baggrund markant og karismatisk med nævneværdige frugtpræg i den både citrusbårne og tropiske retning, der mødes af hvide forårsblomster, krydderier og et beskedent baggrundsdrys af ristede brødkrummer og nødder fra fadlagringen.
Smagen er kødfuld og, om ikke decideret intens, så i den kraftigere ende for hvidvin skåret over en bred kam. Eftersmagen er tør men blød, og den slipper faktisk rigtig godt fra det, hvis vi selv skal udtale os sådan fuldstændig objektivt og neutralt(!).
Serveringsforslag
Og hvornår skal den så serveres? Jo, vi foreslår den både til fisk, skaldyr, hvidt kød og diverse grøntsager hver for sig eller i mangfoldige konstellationer - eksempelvis i en god paella. Nøgleordet for råvarerne er tilberedningen, der godt kan tåle noget varme fra en gryde, ovn eller sågar en grill. Endelig er vinen dog også i sig selv indbydende, hvis man har lyst til at hygge sig med et behageligt glas hvidvin, der smager af noget!
Vi anbefaler at servere den ved 8 og op til 12 grader og nydes bedst inden for 10 år fra høståret.