2022

Philippe le Hardi Rully Blanc 1. Cru

Blød, sofistikeret og dejlig Chardonnay fra 1. Cru-marker i det ofte undervurderede Rully!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 389,00  DKK
 • Køb 12 og spar 389,00  DKK  25% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 435,00  DKK  16% pr. stk.
1 stk.
519,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4774.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Den første landsby, du møder, når du bevæger dig sydpå ud af Côte d'Or og ind i Côte Chalonnaise, hedder Rully (udtales [ry'ji]), og det er på 1. Cru-marker fra dette mergel- og kalkholdige sted, folkene bag Philippe le Hardi højster druerne til denne generøse Chardonnay; en frugtbåren, blød og samtidig sofistikeret vin, der ikke er sådan at kimse af.

Vinificering

Druerne høstes ved håndkraft og bringes til vinhuset i små beholdere for ikke at briste. I vinhuset presses de - altså druerne - nænsomt til most, hvorefter de gæres i brugte barriques og lagres på hhv. brugte/neutrale og nye, lysristede egetræsfade.

Aroma og smag

Fadlagringen er ikke gennemtrængende men sætter alligevel sit let cremede og krydrede præg på den færdige vin. I næsen lyder toner af markant gul, let tropisk frugt (pære, banan, mango) med underliggende akkorder af saftige citroner, hasselnødder, surdej og sødlige krydderier.

Smagen er mediumfyldig med en letsvævende, præcis syre og en forførende rund og venligtsindet afslutning med, der efter nogle tåre lukker op for stadig flere underfundige smagsnuanver og som på dén bekostning er vanskelig ikke at holde af.

Serveringforslag

Rully er en dejligt alsidig madvin til grønne salater med vinaigrette og parmesanost såvel som til serveringer med stegte skaldyr, grillede hele fisk (f.eks. dorader), tørre oste og citronkylling.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Philippe le Hardi Rully Blanc 1. Cru
Din bedømmelse