NV

Simonnet-Febvre Cremant Blanc de Noir Brut P100

Flot lys gylden farve med fine små bobler. Duften sender ens tanker mod Champagne med nuancer af bl.a. citrus, grape, brioche og saltede mandler.

91 point - Decanter

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
NV

Simonnet-Febvre Cremant Blanc de Noir Brut P100

Fra 199,00  DKK
  • Køb 12 og spar 199,00  DKK  10% pr. stk.
1 stk.
220,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Mousserende vin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4389.NV
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Frugtig & saftig

Simonnet-Febvre laver ikke bare nogle af Chablis bedste hvidvine: De er også berømte for at stå bag en af Frankrigs bedste Crémant'er.

Flaskens indhold er 100% Pinot Noir (P100) fra Bourgogne lavet efter den traditionelle metode og lagret 24 måneder med gærresterne i flasken inden degogering og frigivelse. Dosagen af sukker er beskedne 6 g/l, og vinen er derfor karakteriseret som tør - men altså med sødme nok til at sikre rundhed og at vinen kan bruges til mange formål.

Aroma og smag

Farven i glasset er appetitiligt lys gylden med fine små bobler. Duften sender ens tanker mod Champagne med nuancer af bl.a. krydrede æbler, syltet citronskal, grape, brioche og ristede salt mandler.

De fine bobler og den milde sødme giver en blød og cremet tekstur, mens de for Pinot Noir nærmest obligatoriske dybe smagsnoter får følgeskab af en frisk, mundrensende syre i den smukt afstemte eftersmag.

Serveringsforslag

P100 er Crémant fra de øvre hylder og et flot glas som aperitif i ledtog med snacks og kanapeer. På middagstallerkenen er den ydermere et forment match til f.eks. østers, kaviar, sushi og retter med skaldyr eller hvid fisk.

Du kan sagtens servere denne dejlige Crémant direkte fra køleskabet eller i en isspand. For det ideelle aromaudbytte foreslår vi dog, at du venter med at drikke den, til den befinder sig mellem 8 og 12 grader.

Velbekomme!


Anmeldelser og point

91 point - Decanter, januar 2025:

"This is a lovely Crémant with a fine, persistent, mousse and typical acidity. Showing more depth, concentration and fleshiness on the palate than some other northern Bourgogne Crémants, this has a very dry, fresh finish. A premium cuvée from Simonnet-Febvre, this shows the influence of the Pinot Noir in both a deeper hue in the glass and red-apple fruit on the palate. Aged 24 months on lees and with a low dosage of 6g/L. Certainly a good alternative to Champagne."


90 point - James Suckling, februar 2021

"Aromas of spiced apple, raspberry, orange zest, honey and toasted nuts. Full and creamy mousse with bright acidity and a lively finish. Delicious now."

90 point - Wine Enthusiast, december 2020

"A pure note of ripe, red apple is made brighter by an edge of lemon on this wine's nose. The palate shows the same fruit combination but favors roundness, still edged by vivid freshness. All the elements are harmonious and bright, with a gentle foam and dry finish." - Anne Krebiehl MW