2016

Sohm Grüner Veltliner Single Vineyard

Vinen, der startede Sohm & Kracher tilbage i 2009 med små 600 flasker og som har været afgørende for, at Weinviertel i dag nødvendigvis må komme med i betragtning, når talen falder på østrigske kvalitets-vinområder. Her i Pulkau-dalen er jorden rig på gnejs og löss, hvilket både er godt for at forhindre sygdomme i jorden og for at give vinen sin energiske syrestruktur. Med andre ord er alle forholdene til stede for kunne lave Grüner Veltliner fra øverste hylde, og det skal vi da lige love for, at de gør.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 359,38 DKK
 • Køb 12 og spar 359,38 DKK  10% pr. stk.
1 stk.
398,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5893.2016
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  WEINVIERTEL
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Sted kan dog ikke gøre det hele: Aldo Sohm og Kracher-familien er således nådesløse hvad angår arbejdet i marken og ikke mindst sorteringen af druer under høsten, der naturligvis foregår ved
håndkraft. I vinhuset gærer vinen desuden med det naturlige gær og lagrer derpå 24 måneder i et enkelt 1000-liters Stockinger fad og resten i gamle, neutrale franske barriques med let battonage.
Efterfølgende venter 5-6 måneder i ståltanke, inden vinen hældes på flaske. Først 1-2 år senere er den i følge vinhuset klar til frigivelse.

I glasset åbner vinen forsigtigt for showet men leverer snart en helt fantastisk aroma, der både kommer omkring gule æbler, appelsinskal, lichi, abrikos og saltede nødder.
På tungen sendes tankerne mod Bourgognes Côte de Beaune - med fyldighed, creme og dybde uden dermed at miste sin vitale friskhed. Det let krydrede præg munder således ud i en helt rank og
intens eftersmag og giver stor østrigsk Grüner Veltliner i en stringent og elegant stil.

Vin som denne kan gemmes i op til 20 år fra høståret og kommer bedst til sin ret, når den serveres i bourgogneglas - helst ikke køligere end 8 grader.
Prøv den da til stegt pighvar serveret med en fed sauce med urter.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sohm Grüner Veltliner Single Vineyard
Din bedømmelse