- Producent
- Type
- Varenr.4773.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Philippe le Hardis hvide Mercurey laves på relativt unge Chardonnay-stokke fra den kalk- og mergelholdige mark "La Brigadière", der er garant for dejlig indbydende og relativt fyldig Chardonnay med et køligt touch takket være dens nordlige eksponering.
Vinificering
Også denne mark dyrkes efter bæredygtige metoder, der repliceres i vinhuset, hvor processerne holdes enkle og traditionelle. Efter presning bundfældes mosten således i 12 timer, hvorefter den gæres og lagres på egetræsfade. I fadene (15% nye) hviler den så 15 måneder eller indtil den vurderes klar til til at blive tappet på flaske.
Aroma og smag
I glasset kan vinen godt have brug for lidt tid, inden den åbner sig med alskens nuancer af citrusblomster, gule æbler, friskpresset citronsaft og sågar havtorn på frugtfronten. I laget nedenunder fornemmes fadlagringen i form af brioche, saltmandler og sødmefulde krydderier, der følger frugten til dørs i den lange og ranke eftersmag. På tungen har den en lidt over det gennemsnitlige fyldighed med smukt afrundede, man fristes til at sige cremede, hjørner samt en dejligt mineralsk og livgivende frugtsyre.
Serveringsforslag
Denne stil af Chardonnay er et dejligt match til frisk pasta med stegte scampe i cremet sauce toppet med frisk basilikum eller sågar til Spaghetti Carbonara, nu vi er ved pastasnakken. Nyd den også til stegte kammuslinger eller til kyllingebryst serveret på hjertesalat med parmesan og tomater.
Servér den ved ca. 8-10 grader inden for 5-7 år fra høståret.